Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Spryskiwacze reflektorów i przedniej szyby w VIIIgen

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

spoko, ogarniete, mialem chwilke, wypiela sie tylko wezyk na podszybiu

Comment

Witam, podepnę się pod temat tej nieszczęsnej pompki - z tego co widzę na aukcjach to obudowa od licznika ta "chropowata" bo na śliskiej nie zauważyłem nigdzie już często ma 3 przyciski (1 to vsa jak w każdej ale kolejne 2 to parktronic i spryski reflektorów) i pytanie za 100 pkt Czy ktoś przerabiał takie rozwiązanie: odłączenie jakiegoś kabla co odpowiedzialny jest za spryski reflektorów podpiętego pod manetkę od sprysków szyby (to działa razem z tego co widzę) i podpięcie go pod taki "poliftowy" włącznik na desce rozdzielczej. Dało by to efekt spryskiwania szyby manetka przy kierownicy a świateł tylko wtedy gdy chcemy przyciskiem. Czy ktoś już to ogarniał i wie który przewód itd ?
      Pozdrawiam

Comment

Spryskiwacze ksenonów

Witam wszystkich Mam pytanie jaki moze byc powód nie działających spryskiwaczy ksenonów ?? Dopiero co kupilem i nie zwrocilem uwagi na to ze nie dzialaja :/ ( Civic viii type r 2008 r )
        Plynu wlałem 5 l i nadal nic może jakis bezpiecznik ?? jakieś pomysły ?
        Last edited by mario86; 24-10-2016, 16:36.

Comment

Najczęściej pada pompka,albo jej przyłącze.
          Obecność płynu nie ma wpływu na to czy pompka działa czy nie.

Comment

Istnieje jakaś regulacja spryskiwaczy lamp?? U mnie nie nic się nie rusza. Da się jakoś rozruszać dysze ??

Comment

Pytanie... Ruszało i przestało? Czy nigdy nie działało? Regulacji jako takiej nie ma, budowa sprysku nie za bardzo pozwala na bezinwazyjną ingerencję w jego działania.
              Pamiętaj by uruchomić spryski to światła mijania muszą być zapalone.
              Front IC by FMIC, CG Motorsport Exclusive 8 Paddle Clutch Kit, CG Motorsport SMF kit, DPF out, front BBK K-Sport floating discs 330mm x8, rear BBK ARTMotorSport 280mm, Eibach Pro-Kit -25mm, Short Shifter, Poliuretany w zawieszeniu, forged wheels SSR-Type-C 17", a reszta to pierdoły

Comment

Nie widzę odpowiedzi na pytania wcześniej zadane przez innych, więc odświeżę -
                który kabelek (kabelki) przy manetce spryskiwaczy odpowiadają za sprysk świateł? Nie sądzę, żeby były zespolone (zasilane tym samym kabelkiem) jeśli do sprysków
                reflektorów jest osobny przycisk na desce rozdzielczej.

Comment

Butler nigdy się nie ruszało. Same spryskiwacze działają, ale chciałem je lekko poprawić. Jeden spryskiwacz nie wychodzi do końca i za nisko psika. Co tam mogło sie przyblokować?? Da się to naprawić ??

Comment

Zamieszczone przez eror Zobacz posta
                    Nie widzę odpowiedzi na pytania wcześniej zadane przez innych, więc odświeżę -
                    który kabelek (kabelki) przy manetce spryskiwaczy odpowiadają za sprysk świateł? Nie sądzę, żeby były zespolone (zasilane tym samym kabelkiem) jeśli do sprysków
                    reflektorów jest osobny przycisk na desce rozdzielczej.
                    W polifcie jest osobny przycisk do spryskiwania reflektorów (na panelu wokół obrotomierza), w przedlifcie tego nie ma.

Zamieszczone przez Gajek Zobacz posta
                    Butler nigdy się nie ruszało. Same spryskiwacze działają, ale chciałem je lekko poprawić. Jeden spryskiwacz nie wychodzi do końca i za nisko psika. Co tam mogło sie przyblokować?? Da się to naprawić ??
                    Miałem kiedyś podobnie... Zanim zaczniesz kombinować, rozbierać.... Obstawiam że to wynik niskiej temperatury i gdzieś lód przyblokował to i owo. Masz możliwość zostawienia auta na parę godzin w dodatniej temperaturze? Powinno pomóc.
                    Front IC by FMIC, CG Motorsport Exclusive 8 Paddle Clutch Kit, CG Motorsport SMF kit, DPF out, front BBK K-Sport floating discs 330mm x8, rear BBK ARTMotorSport 280mm, Eibach Pro-Kit -25mm, Short Shifter, Poliuretany w zawieszeniu, forged wheels SSR-Type-C 17", a reszta to pierdoły

Comment

Butler, ależ ja właśnie piszę: "Nie sądzę, żeby były zespolone (zasilane tym samym kabelkiem) jeśli do sprysków
                      reflektorów jest osobny przycisk na desce rozdzielczej."

Ja mam polifta i dodatkowy przycisk. Zatem czy do manetki przy kierownicy dochodzi tylko kabelek sterujący dwiema pompkami na raz a z przycisku tylko do
                      pompki reflektorowej czy do manetki dochodzą kabelki osobne od pompki na szybę i od pompki dla reflektorów.
                      No dokładniej, nie mówię, że prościej, nie potrafię

Comment

Butler auto trzymam w garażu gdzie mam 20 stopni. Także to nie problem z lodem. Sam z siebie gdzieś się przyblokował. Będę musiał w jakis weekend zdjąć zderzak i rozebrać spryskiwacz.

Comment

Zaślepka spryskiwacza reflektora

Witajcie!

Na spryskiwaczu prawego reflektora mojej Hani nie ma zaślepki. Niestety nie wiem w jaki sposób odpadła czy została oderwana, ponieważ taką już kupiłem. Chciałem to w końcu naprawić i nie oblewać już innych samochodów i przechodniów płynem do spryskiwaczy
                          Stąd pytanie, czy montaż tej części jest prosty? Chcę kupić ją na allegro (80zł....) i sam założyć, ale nie wiem w jaki sposób to zrobić.
                          W załączniku przesyłam fotkę stanu istniejącego.

Proszę o pomoc.
                          Załączone pliki

Comment

Tak patrze na tą Twoją fotkę i wydaje mi się że nie masz w ogóle połowy spryskiwacza. Zaślepka to małe piwo.
                            a) pękło coś w konstrukcji spryskiwacza i cały przód wyleciał
                            b) ktoś wyrwał

Zerknij jak to powinno wyglądać

Last edited by Butler; 07-06-2017, 08:37.

Comment

Jeśli mógłbyś wrzucić zdjęcia jeszcze raz, bo nie działają, to będę wdzięczny.

Comment

Poprawione

Comment

Working...
                                X