ja mam tak samo,no prawie do -22,nie da się tak jeżdzic!
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Spryskiwacze reflektorów i przedniej szyby w VIIIgen
Collapse
X
-
Panowie, to chyba normalnie przy tej pogodzie. Może mieć płyn -50 a mechanizmy i tak lubią przymarzać.Moja hondzinka D14Z2 - http://www.civicforum.pl/showthread....eta+Konia+Wozi
Comment
-
Moim zdaniem, reflektory moga sie nie wysuwać na mrozie, bo przymarzają do zderzaka. Rodzaj płynu nie ma tu znaczenia. Po prostu błoto i woda, które dostają sie pomiędzy spryskiwacz i gniazdo w zderzaku, na mrozie działają jak klej. Może wystarczy lekko popukać w spryskiwacze, żeby pokruszyć lód. W spryskiwaczach szyb mogą zamarznąć same końcówki - czasem robi się taka czapka z lodu, która blokuje wylot. Zakładam pczywiście, że w przewodach nie ma śladu wody i płynu letniego, bo jesli tak to inny temat.
Comment
-
Witajcie Szanowni Koledzy,
Proszę o podpowiedź, jak mogę ustawić kierunek pracy spryskiwacza. Lewy leje mi na środek szyby, a takiego sprzętu, jak jest w Civic VIII jeszcze nie spotkałem. Jeżdżę Mazdą 6 i tam jest inna sprawa-jakby prostsza. Przy okazji wspomnę, że jak wymieniałem wycieraczki, to spędziłem sporo czasu na parkingu, zanim zakumałem o co kaman... Było wesoło! Kwestia regulacji kierunku spryskiwania, Panowie/Panie, jest teraz istotna, bo nie będę przecież jechał do ASO z takim tematem... Pomyślą, że buractwo kupuje porządny sprzęt!!! A auto jest żony, więc rozumiecie... MUSZĘ!!!
Pozdrex
Comment
-
Jakie buractwo?
Od tego jest serwis.
Na przeglądach zgłaszałem regulację dysz i coś tam poprawiali
W końcu się wkurzyłem, zrobili, poprawili i teraz ładnie "psika" na obie strony
p.s wcześniej sam coś dłubałem szpilką, spinaczem, igłą..... i guzik udłubałem, a miałem inny problem - u mnie ładnie spryskiwało po prawej stronie a po lewej tylko,tylko - jak w angolskim aucie.
Pozdr
Comment
-
Zamieszczone przez lancet67 Zobacz postaJakie buractwo?
Od tego jest serwis.
Na przeglądach zgłaszałem regulację dysz i coś tam poprawiali
W końcu się wkurzyłem, zrobili, poprawili i teraz ładnie "psika" na obie strony
p.s wcześniej sam coś dłubałem szpilką, spinaczem, igłą..... i guzik udłubałem, a miałem inny problem - u mnie ładnie spryskiwało po prawej stronie a po lewej tylko,tylko - jak w angolskim aucie.
PozdrO taka opinię mi chodziło. Zapier... w takim razie do ASO (mam rzut beretem) i niech chłopaki się "spocą", bo marka auta OK, więc powinni zadbać o detale. Tak myślę...
Pozdrex z Kraka
Comment
-
witam panowie jak w w wątku jak uruchamia się spryskiwacze reflektorów w hnda civiv ufo 2006r executive bo próbowałem na rózzzne sposoby włączone swiatła i dłuższe przytrzymanie sryskiwacza i nic sie nie dzieje może ktoś mi pomoże ?bo juyz sam nie daje rady
Comment
-
Muszą być włączone światła i zbiornik najlepiej napełniony. Gdy jest go mało płyn idzie tylko na szybę.
W Twoim modelu spryskiwacze reflektorów działają równolegle co któreś pstryknięcie spryskiwacza szyb. Nie masz dodatkowego przycisku na spryski lamp jak w polificie.
Jeśli nie działają w ogóle to:
a) może jakiś bezpiecznik albo przekaźnik padł, ale nigdy w to tak głęboko nie wnikałem.
b) masz samochód po kolizji i sprysków nie ma lub zostały źle założone.Front IC by FMIC, CG Motorsport Exclusive 8 Paddle Clutch Kit, CG Motorsport SMF kit, DPF out, front BBK K-Sport floating discs 330mm x8, rear BBK ARTMotorSport 280mm, Eibach Pro-Kit -25mm, Short Shifter, Poliuretany w zawieszeniu, forged wheels SSR-Type-C 17", a reszta to pierdoły
Comment
-
Co do problemu dezaktywacji spryskiwania reflektorów, ja akurat dzisiaj się z tym bawiłem, bo też mi płynu sporo żarło i napiszę tak:
Są ogólnie dwie pompki odprowadzające płyn ze zbiorniczka.
Jak zdejmiecie prawe nadkole, zobaczycie małą pompeczkę. Z niej idzie wąż gumowy do spryskiwaczy szyby (to nie tej szukacie).
Druga pompka znajduje się z drugiej strony zbiorniczka. Odginając przednie osłony można zobaczyć grubsze węże idące do spryskiwaczy reflektorów.
Idąc za nimi, znajdziecie pompkę schowaną za zbiornikiem. Z tym że ciężko jest tam paluchy wsadzić.
Ogólnie, aby wyłączyć spryskiwanie (a nawet samo wysuwanie się spryskiwaczy), wystarczy odpiąć wtyczkę elektryczną od tej pompki.
Nam udało się to zrobić bez ściągania przedniego zderzaka, kombinując z lusterkiem od roweru i śrubokrętami podważając zaczep wtyczki.
Niestety nie mam zdjęć, ale dodam, że wtyczki obu pompek są identyczne.
Zabezpieczyłem wtyczkę przed wodą i poskładałem wszystko spowrotem.
Paliłem auto, uruchamiałem spryskiwacze i działały tylko te na szybę. Komputer jak na razie nie zgłaszał żadnych problemów.
Comment
Comment