Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

łuszczy się lakier na spoilerze UFO

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

U mnie również to samo. Na razie tego nie ruszam. Miałem drugą klapę w kolorze i też tam to było.

Zamieszczone przez falcong700 Zobacz posta
    użyłem pasty tempo
    Ale łuszczyło się jak u nas czy co innego się działo?

Comment

Hm... Wiesz raczej na jakiś nalot to wyglądało, Chociaż nie wiem czy jednak problemem nie jest klar. osad pojawił by się na innych elementach także a ten biały nalot był tylko na spojlerze.

Coś jest jednak na rzeczy bo ja delikatny problem z łuszczeniem mam na rancie słupka od kierowcy

Comment

U mnie ewidentnie schodzi pierwsza warstwa. Ciekawe czy zalanie tego klarem da radę...

Comment

Da , tylko musisz do tego podejść jak do jaj komara usuń to co się łuszczy , delikatny mat drobnym papierem na mokro, coś tak koło 1000 i oklejasz papierem kurde jak ci to wytłumaczyć od zewnątrz i zawijasz papier na zewnątrz żeby nie robić wyraźnego odcięcia. kuźwa jutro coś okleję i ci pstryknę fotkę.

Tylko masz drugą klapę? nie? weź ty na niej najpierw poćwicz.
          Klar w spraju i psikasz tak z 25- 30 cm szybkim ruchem. kilka cienkich warstw. tylko nie od razu bo przelejesz i się zaciek zrobi. rób przerwę na podeschnięcie warstwy. no i bierz się jak bedzie ciepło. zimno matowi klar

Comment

Odświeżam temat. Bawił się w to ktoś? Jakieś zdjęcia przed i po? U mnie też się to pojawiło i zastanawiam się jak to poprawić. Papier 4000-5000 zmatowić i pokryć klarem w sprayu? Próbował ktoś?

Comment

miałem jedną Hondę z 2006 i też to było i teraz mam z 2010 i jest to samo ,też się łuszczy lakier ,wychodzi że to wada fabryczna

Comment

to po prostu poliwęglan tylko trochę twardszy niż na lampach i złazi z tego klar i nic więcej. Normalka

Comment

Są środki zapobiegające (lub spowalniające) matowienie poliwęglanu na lampach, a i na lakier na spoilerze może by pomogły.

Po każdym myciu lamp, co czynię średnio raz w tygodniu, nakładam i rozcieram Quick Wax na klosze lamp i spoiler. Może nie zapobiegnie matowieniu, ale może opóźni.
                  http://www.dadrl.org.uk
                  http://www.lightmare.org

Comment

Working...
                  X