Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

pierwsze kroki z Hondą

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• pierwsze kroki z Hondą

Witam, od paru dni jestem posiadaczem Hondy Civic 07 1,8 i zastanawiałem się jakie powinny być pierwsze kroki ?! Czy zdać się na łaskę(lub niełaskę) mechaników żeby sami ocenili co do wymiany czy kombinować samemu ?! Pewnie część rzeczy mogę sprawdzić i wymienić sam ?! Liczę na Waszą pomoc i z góry dzięki.

Witaj na Forum. Rodzaj i liczba tych pierwszych kroków zależy od tego od kogo masz to auto, jaka jest jego znana Ci historia, przebiegu, ogólnego stanu, zaplecza w postaci choćby jakiegoś zadaszonego miejsca, kanału... no i Twoich umiejętności... choć forma Twego pytania sugeruje, że lepiej oddać będzie Hondę na początek w ręce zaufanego mechanika Przy okazji lektury Forum, kolejne kroki może zrobisz sam. Powodzenia.
    Last edited by markow71; 30-09-2015, 10:13.

Comment

Wymień olej i jeździj. Jak coś ci się zepsuje to wtedy naprawisz. Po co wymieniać coś co się jeszcze nie zepsuło.
      sigpic

Comment

Jeżeli nic na temat auta nie wiesz to zacznij od wymiany wszystkich płynów, sprawdzenia elementów zawieszenia, hamulców i opon, pomierzenia poboru prądu oraz sprawdzenia błędów na komputerze. Oględziny podwozia i stanu karoserii też się przydadzą. No a potem jak się coś zepsuje to będziesz naprawiał.

Comment

Ja osobiście zacząłbym od wymiany filtrów i pozostałych płynów a później ogarniał resztę o ile coś wyjdzie
          MOJA CZARNULA - http://www.civicforum.pl/showthread....455#post240455

Comment

Working...
          X