Witam, od paru dni jestem posiadaczem Hondy Civic 07 1,8 i zastanawiałem się jakie powinny być pierwsze kroki ?! Czy zdać się na łaskę(lub niełaskę) mechaników żeby sami ocenili co do wymiany czy kombinować samemu ?! Pewnie część rzeczy mogę sprawdzić i wymienić sam ?! Liczę na Waszą pomoc i z góry dzięki.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
pierwsze kroki z Hondą
Collapse
X
-
Witaj na Forum. Rodzaj i liczba tych pierwszych kroków zależy od tego od kogo masz to auto, jaka jest jego znana Ci historia, przebiegu, ogólnego stanu, zaplecza w postaci choćby jakiegoś zadaszonego miejsca, kanału... no i Twoich umiejętności... choć forma Twego pytania sugeruje, że lepiej oddać będzie Hondę na początek w ręce zaufanego mechanikaPrzy okazji lektury Forum, kolejne kroki może zrobisz sam. Powodzenia.
Last edited by markow71; 30-09-2015, 10:13.
-
Jeżeli nic na temat auta nie wiesz to zacznij od wymiany wszystkich płynów, sprawdzenia elementów zawieszenia, hamulców i opon, pomierzenia poboru prądu oraz sprawdzenia błędów na komputerze. Oględziny podwozia i stanu karoserii też się przydadzą. No a potem jak się coś zepsuje to będziesz naprawiał.
Comment
-
Ja osobiście zacząłbym od wymiany filtrów i pozostałych płynów a później ogarniał resztę o ile coś wyjdzieMOJA CZARNULA - http://www.civicforum.pl/showthread....455#post240455
Comment
Comment