Jaką wytrzymałość mają części eksploatacyjne tj ile wytrzymują klocki, tarcze, elementy zawieszenia, układu kierowniczego itp. Po jakim przebiegu normalnej eksploatacji szykować się na wymiany części? Obecnie mam 30 tyś km.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Wytrzymałość części eksploatacyjnych.
Collapse
X
-
Auto u mnie od nowości:
Poliftowe 1.8 Vtec:
Klocki tył: wymiana 60 tys km i 100 tys km i 140 tys km
Klocki przód: wymiana przy ok. 70 tys km i 140 tys km
Tarcze: 140 tys km
Tuleje tylnej belki, końcówki drążków: 140 tys km
Klimatyzacja: pierwszy ubytek gazu przy 120 tys km (minimalny)
Olej, filtry itp. co 20 tys km
Układ kierowniczy bez zarzutu do 145 tys km.
Sprzęgło bez zarzutu do 145 tys km. (pomijam 3 krotną wymianę pompy sprzęgła - gwarancja
Generalnie bardzo trwałe auto, chyba najtrwalsze jakie miałem - w odróżnieniu od przedliftowego 2.2 i-CTDILast edited by Glosima; 19-05-2014, 13:18.Civic 8 2.2D -> Civic 8 1.8 -> Civic 9 1.6D -> Golf 7 2.0 TDI -> C 220d 4MATIC -> Lexus GS-F
-
Zamieszczone przez mareckiabc Zobacz postaJaką wytrzymałość mają części eksploatacyjne tj ile wytrzymują klocki, tarcze, elementy zawieszenia, układu kierowniczego itp
Do wymiany części musisz się szykować po zaobserwowaniu jej wyeksploatowania. To moja odpowiedź na Twoje pytanie.Zapewne inne też się pojawią.
Pzdr.
Comment
-
Chodzi mi o ori części z pierwszego montażu normalnego użytkowania jak napisałem a nie zażynania auta lub jazdy na torze. Odp jak Glosima jest ok.
A jak to wygląda u innych użytkowników? Przesiadłem się z A4 na Civica i czy w Waszej opini to raczej bezawaryjne autko, poza częściami eksploatacyjnymi powinienem się długo cieszyć z bezproblemowego użytkowania?Last edited by mareckiabc; 19-05-2014, 17:54.
Comment
Comment