Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Wkładka zamka klapy bagażnika

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Wkładka zamka klapy bagażnika

Witam. Dzisiaj gdy chciałem otworzyć klapę bagażnika w swojej Hani Civic sedan VIII zauważyłem ,że mój kluczyk wchodzi tylko do połowy i w żaden sposób nie można nim przekręcić ani w lewo ani w prawo. Ledwo wyciągnąłem potem ze stacyjki. Dzień wcześniej byłem na myjce umyć moją księżniczkę . Próbowałem spryskać środek wkładki środkiem penetrującym do zamków ale nic to nie dało żadnego efektu . Czy czeka mnie wymiana wkładki i le to kosztuje ???? A może koledzy mają inny sposób i chętnie się ze mną podzielą ,będę wdzięczny za pomoc . Pozdrawiam wszystkich .Waldemar

Zamieszczone przez stryjek998 Zobacz posta
    Czy czeka mnie wymiana wkładki i le to kosztuje ?
    Zależy od jej stanu. Jeśli wcześniej korzystałeś z tego zamka i nie sprawiał większych problemów - nie sądzę, żeby wymiana była konieczna. Sprawnemu mechanikowi demontaż elementów pozwalających dostać się do zamka, oczyszczenie go, przesmarowanie, regulacja położenia oraz montaż nie powinno zająć więcej niż pół godziny.
    UFO 1.8 Sport 2009

Comment

Witam. Oddałem pod opiekę do zaprzyjaźnionego klucznika i wymienił dwa ,,wodziki ,,w wkładce bo były podgięte i czepiały o pozostałe .Koszt 50 zł i pół godzinki robocizny.Pozdrawiam

Comment

Witam, miałem podobną sytuację ale ze stacyjka. Po 4 latach użytkowania kluczyk blokował się w stacyjce. Autoryzowany serwis powiedział, że konieczna jest wymiana stacyjki oraz wszystkich wkładek, zrobiłem to . Nie wiem, czy jest jakieś inne rozwiązanie, czy była konieczność wymiany całej stacyjki, czy nie można jej naprawić jak pisze kolega o wkładce w klapie bagażnika.

Comment

Jak kiedyś jeździłem Fiatem Punto I to się nawet z panem klucznikiem zaprzyjaźniłem bo grot kluczyka schodził co dwa lata a regenerowane były w sumie po kolei wszystkie wkładki w sposób podobny jak stryjek998 pisze W ASO bym pewnie wybulił jakieś 5x więcej
          ............................C I V I C
          .. generacje . wersje usportowione ..silniki
          . .
          Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO

Comment

Miałem kiedyś taki problem też z wkładką bagażnika we Fiacie.Coś się stało w środku wkładki.Zdecydowałem się wtedy na wymianę wkładki bo nie mam zaufania do napraw takich elementów.Musiałem co prawda kupić komplet wkładek w ASO,ale wymieniłem tylko w bagażniku.Miałem póżniej dwa kluczyki do auta..Ale byłem spokojny co do możliwości otwarcia bagażnika.Inne wkładki były na zapas.Ale jak to jest często z zapasem nie były potrzebne.

Comment

Working...
            X