Witam. Dzisiaj gdy chciałem otworzyć klapę bagażnika w swojej Hani Civic sedan VIII zauważyłem ,że mój kluczyk wchodzi tylko do połowy i w żaden sposób nie można nim przekręcić ani w lewo ani w prawo. Ledwo wyciągnąłem potem ze stacyjki. Dzień wcześniej byłem na myjce umyć moją księżniczkę . Próbowałem spryskać środek wkładki środkiem penetrującym do zamków ale nic to nie dało żadnego efektu . Czy czeka mnie wymiana wkładki i le to kosztuje ???? A może koledzy mają inny sposób i chętnie się ze mną podzielą ,będę wdzięczny za pomoc . Pozdrawiam wszystkich .Waldemar
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Wkładka zamka klapy bagażnika
Collapse
X
-
Zamieszczone przez stryjek998 Zobacz postaCzy czeka mnie wymiana wkładki i le to kosztuje ?UFO 1.8 Sport 2009
-
Witam, miałem podobną sytuację ale ze stacyjka. Po 4 latach użytkowania kluczyk blokował się w stacyjce. Autoryzowany serwis powiedział, że konieczna jest wymiana stacyjki oraz wszystkich wkładek, zrobiłem to . Nie wiem, czy jest jakieś inne rozwiązanie, czy była konieczność wymiany całej stacyjki, czy nie można jej naprawić jak pisze kolega o wkładce w klapie bagażnika.
Comment
-
Jak kiedyś jeździłem Fiatem Punto I to się nawet z panem klucznikiem zaprzyjaźniłem bo grot kluczyka schodził co dwa lata a regenerowane były w sumie po kolei wszystkie wkładki w sposób podobny jak stryjek998 piszeW ASO bym pewnie wybulił jakieś 5x więcej
............................C I V I C
.. generacje . wersje usportowione ..silniki
.
.
Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO
Comment
-
Miałem kiedyś taki problem też z wkładką bagażnika we Fiacie.Coś się stało w środku wkładki.Zdecydowałem się wtedy na wymianę wkładki bo nie mam zaufania do napraw takich elementów.Musiałem co prawda kupić komplet wkładek w ASO,ale wymieniłem tylko w bagażniku.Miałem póżniej dwa kluczyki do auta..Ale byłem spokojny co do możliwości otwarcia bagażnika.Inne wkładki były na zapas.Ale jak to jest często z zapasem nie były potrzebne.
Comment
Comment