Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Ryski, kropki i inne rzeczy na lakierze

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

A przeczytałeś mój post wyżej ? Przeczytaj i później się wypowiedz.

Comment

Zamieszczone przez jacek65 Zobacz posta
      Szczotkę to mam z delikatnego naturalnego włosia
      Lepiej zainwestuj w coś innego. Ze szczotki nawet z naturalnego włosia trudno wypłukać drobinki piasku a to one pozostawiają rysy.

Nie wiem jak wygląda twoje mycie.Ale jesli jesteś amatorem mycia tzw.bezdotykowego to nie wiem jak brud usuwasz.Bo to raczej w ten sposób,czyli oblania auta szamponem i spłukanie go nie daje dobrych rezultatów
      A tu byś się zdziwił. Po położeniu wosku jak pojazd nie jest jeszcze zbyt brudny wystarczy tylko porządnie spłukać samochód zwykłą wodą ( pod ciśnieniem ) i wytrzeć mikrofibrą. Jak jest bardziej brudny trzeba umyć ręcznie ( niestety nie mam pianownicy ). Przede wszystkim unikać myjni z chemią agresywną. Wszystkie myjnie automatyczne i ręczne polewaczki , których ostatnio pojawiło się bardzo dużo rozpuszczają wosk nałożony na blachę. Dlatego Paluch podał szampon o odczynie obojętnym. Szkoda wosku i roboty.

A ryski u mnie nie są od mycia.Tylko od użykowania auta.Nie stoi cały czas w garażu.
      Tylko po co jeszcze dokładać dodatkowe podczas mycia? Spójrz na swoją blachę w dobrym świetle a zapewne zobaczysz tzw. swirle ( koliste rysy ) - to już Twoja robota a nie natury.

Gwarantuję Ci , że jak pierwszy raz zrobisz samochód dobrymi kosmetykami będziesz unikał supermarketowych półek z chemią samochodową , myjni polewaczek ( tylko do spłukania ) , itp.
      Last edited by japs; 30-06-2011, 00:32.

Comment

Nie mogę powiedzieć abym nie dbał o auto,ale nie będę przesadzał.To co robię z myciem i woskowaniem zupełnie mi wystarczy.Można się bawić w jeszcze lepsze rezultaty i wydawać na to kasę.Ale dla mnie to nie ma sensu.Nie jestem aż takim maniakiem w tym kierunku.Mnie wystarczy że auto jest czyste i ładnie błyszczy w Słońcu.A w środku jest posprzątanie i odkurzone.Ale to już każdy ma inne wymagania.Mimo to dzięki za rady.Być może kiedyś z nich skorzystam.Pozdrawiam.

Comment

Zamieszczone przez WADE1982 Zobacz posta
          Dzięki za odpowiedź, jutro zadzwonię do ASO i popytam w jakiej cenie mają kolorki i czy jest szansa (wysłania produktu) jestem z Tarnowa - niestety najbliższe ASO jest w Rzeszowie, bądź Krak, popytam jeszcze w typowych (sklepach z lakierami) może coś dobiorę (na szczęście są to małe zadrapania więc zwykła dobra zaprawka powinna załatwić sprawę)

A co do spolerowania to spróbuje mam gdzieś nawet pastę TEMPO - może ona coś wskóra ?
          Cześć WADE1982. Też jestem posiadaczen Civica 2006, czarnego. Bardzo jestem ciekaw co załatwiłeś w temacie usuwania rys i kropek na lakierze. Czy znalazłeś w Tarnowie kogoś sensownego do usuwania tego, co powiedzieli w ASO?

Comment

Working...
          X