Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Emulator zmieniarki CD AUX - XcarLink, Yatour

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Dla mnie transmiter to jest nie estetyczny shit. Wystaje z zapalniczki i udaje nie wiem... moduł BT ?
    To nie koniecznie wina radia a ogólnej instalacji i punktów masowych.
    Z tego co pamiętam to trzeba kliknąć w telefonie ale mogę się mylić. Yatour z BT miał możliwość odebrania połączenia na radiu.
    Jakość dźwięku porównywalna do CD

Comment

• No to chyba faktycznie warto- nie uśmiecha mi się wydać około tysiąca na radio, bo nie widzę takiej potrzeby. Ta WEFA widzę niecałe 300 i myślę że będzie spoko Tak jeszcze dopytam- nie da rady jakoś łapę wsadzić i podłączyć bez wyjęcia radia? Tzn. trzeba pół samochodu rozbebeszyć?

Comment

• Radio 2DIN ma swoje plusy i minusy. Ja np. nie potrzebuje jakiś ekranów itp. żeby mi się dobrze jeździło. Z nawigacji i tak korzystam z telefonu,a BT mam fabryczny wiec już jest super. Fakt mam kolejną generację,ale w ufo miałem samego aux'a i też dawałem radę.
        co do demontażu to jest dla ogarniętej osoby 15min demontaż radia. pod radiem są śrubki i bez wyciągniecia konsoli pod radiem to się nie uda

Comment

• Gdybym miał chociaż gniazdo AUX, to też bym nic nie kombinował, ale mam wersję bez niczego, a płyty przestało czytać To dzięki za pomoc Lucas.FK2, zamówię sobie to i będę działać. Mam nadzieję, że niczego nie połamię.

Comment

• Ja kupiłem WEFA 606, około godziny męczyłem się z montażem także nie jest źle.
            Moja opinia co do modułu: Jakość dźwięku przez BT bez zastrzeżeń, nie widzę żadnej różnicy między BT a płytą w napędzie. Moduł z telefonem łączy się błyskawicznie (2-3 sekundy). wyprowadziłem sobie mikrofon w lewy górny róg szyby przedniej. Niestety, rozmowy słabej jakości, podczas rozpoczęcia rozmowy trzeba zgłośnić radio, ponieważ rozmowa jest ciszej niż muzyka. Mikrofon działa słabo, ja już odruchowo zmieniam podczas odbierania rozmowy źródło na głośnik telefonu. Gniazdo ładowania daje radę, porównywalnie do ładowarki 10W. sam moduł umieściłem za radiem, więc nie widać go. Kabelek do ładowania telefonu przepuściłem przez schowek pod radiem, także można go z łatwością schować gdy nie jest potrzebny. Podsumowując, muzyka rewelacja, rozmowy 4/10, ładowanie ok, szybkość parowania super, montaż łatwy choć można się zirytować podczas wyciąganiu tunelu (przyda się druga para rąk do pomocy).
            PS. Przyciski z kierownicy działają. Na radiu brak tytułu, jedynie napis CDP 1-16 ("numer utworu").

Comment

• Też taki chcę kupić z Allegro, tylko pod koniec tygodnia, bo od poniedziałku zaczynam urlop to sobie na spokojnie ogarnę. A jak masz, to napisz czy telefon jest stale podłączony, nawet jak słuchasz radia, czy to urządzenie załącza się i łączy z telefonem po wciśnięciu AUX?
              Niech tam sobie wyświetla co chce, byle ładnie grało.

Comment

• Dzień Dobry,
                Chciałyby nieco odświeżyć wątek, mianowicie szukam rozwiązanie, kupiłem taki moduł jak poniżej, natomiast po podłączeniu do gniazda zmieniarki po za tym, że wycisza radio, nic więcej się nie dzieje. Dioda świeci na nim, widać go też w telefonie jako BT ale nie słychać nic w głośnikach (radia też). Ktoś pisał na forum , że w przedlifcie (moja 2006) trzeba było przelutować jakieś ścieżki w radio aby gniazdo zmieniarki zaczęło działać. Pytanie czy ktoś z Was zna jakieś szczegóły co tam trzeba zrobić/przelutować?
                unnamed.jpg

Comment

Working...
                X