Opony 195/60/15 zimówki wyglądają mi na prawie nowe produkcja z 2017 zastanawiam się czy wymienić najpierw płynu od wspomagania, ale mam tylko 0,5 l Mannola niby do hondy.Wiem ze to za mało bo powinno być Ok 1l. Lepiej by było mieć hondowski myśle. Czy jest sens częściowe oddesać stary i dolać nowego?w między czasie zobaczyć czy jest poprawa, a później wymienić cały na hondowski? Nie chce przez przypadkiem uszkodzić czegoś niewłaściwym plynem
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Em2 kasowanie luzu przekładni kierowniczej
Collapse
X
-
Płyn to tylko Honda PSF, nie lej niczego innego. Nie odsysa się niczego, tylko podnosisz zbiorniczek troche wyżej i z tyłu wężyk powrotny wyjmujesz i wkładasz do naczynia. Właczasz silnik i ruszasz kierownicą na max lewo potem prawo, aż już nie wypluje oleju przez wężyk. Wyłączasz, podłaczasz i lejesz, uruchamiasz auto i kręcisz, ewetualnie dolewasz.
Bez tytułu.pngLast edited by marcin19883; 04-02-2018, 16:32.
Comment
-
Zamieszczone przez marcin19883 Zobacz postaPłyn to tylko Honda PSF
Honda PSF to zwyczajny olej hydrauliczny nadający się jedynie do prostego prymitywnego układu jakim jest wspomaganie.
Pompa,rozdzielacz nadążny i siłownik,to cały układktóry nie ma praktycznie żadnych olejowych wymagań,natomiast to co leje się w skrzynię to pierwsza liga ,na dodatek taniej niż PSF z logiem Hondy.
Comment
-
Jaki kolor powinien być zalany? Na chłopski rozum korek jest czerwony wiec powinien być zerwany płyn.ja wlanie sprawdziłem ze mam żółty w zbiorniczku praktycznie widać czerń odessalem trochę do strzykawki ewidentnej żółty wiec chyba ktoś wcześniej wlał zły WtF na starcie mi zaczynaja opadać ręce
Comment
-
Wiesz co ja nie mam pojęcia, ale teoretycznie piszą w aukcjach, że płyn ATF mieszalny z innymi. Też się pogubiłem z zamiennikami. Ja mam niebieski, czyli oryginał Honda. Tylko, że nigdy pewnie nie wymieniany.Last edited by marcin19883; 04-02-2018, 18:49.
Comment
-
Zamieszczone przez Bubuś20 Zobacz postana starcie mi zaczynaja opadać ręce
Comment
-
Zamieszczone przez m26 Zobacz postaNie przejmuj się już tym co masz,to że był żółty to nie znaczy że zły ,ten układ niczym nie odbieda od 5,6 gen a tam był fabrycznie żółty.Kup sobie czerwony i wlej.Skoro jest tam czarny osad,to znaczy że to już dawno powinno być w zlewarce,a szkoda bo zaczną się wycieki.Jak zalejesz nowy to będziesz zaskoczony jaką różnicę robi zwyczajna oliwa.
Comment
-
Nie wiem czy można go mieszać ale wymienić na pewno.
Te kolory to często zwykła zmyłka,żeby klienta uzależnić.Mam płyn chłodniczy różowy,a po wlaniu jest zielony,po wymieszaniu z jakimkolwiek innym na tej samej bazie jest mętny,taki nieuczciwy wybieg ale działa bo ludzie uwierzyli że jest nie mieszalny.
Comment
-
Lepiej robić według manuala czy wyciągać rurkę z pompy wspomagania na dole, żeby zlać wszystko?Last edited by marcin19883; 05-02-2018, 00:23.
Comment
Comment