Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

problem ze wspomaganiem EPS

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

Co sprawdzić? Przy szybkim obracaniu w lewo a następnie w prawo wspomaganie jakby nie wyrabia i czuć opory na kierownicy. Nadmieniam ze w sierpniu był naprawiany alternator (brak ładowania). Objaw złego działania wspomagania stwierdziłem to po ok miesiącu od naprawy. Po dwóch udałem się do warsztatu, który wykonał usługę i opisałem problem, ale uzyskałem odpowiedz "ze to na pewno nie wina alternatora". Proszę kierownika o poradę

Comment

Zamieszczone przez wazoon Zobacz posta
      Proszę kierownika o poradę
      ...znaczy mnie ? ...
      Zamieszczone przez wazoon Zobacz posta
      Co sprawdzić?
      nic.
      Spokojnie, wychodzi na to że twoja wspoma działa prawidłowo, tak niestety jest, jest dokładnie tak jak opisujesz. Taki objaw niestety w tej wersji występuje, nie jest to związane z usterką a raczej z układem który ma "chorobe wieku dziecięcego" to pierwsza generacja wspomy elektrycznej w civic i jej praca woła o "pomstę do nieba". Pomijając jej prace to dołożyć trzeba promień skrętu to jest "ferrari" . Raz zdarzyło mi się zawracać na Puławskiej w Stolicy, sorry nie zdawałem sobie sprawy że zablokuje 2 pasy.
      Ok ale wracając do sprawy pracy wspomagania, "wspoma jakby nie wyrabia" to jest najwłaściwsze określenie charakteryzujące jej pracę. Nie dręcz mechaników i daj spokój alternatorowi .... nie ruszaj jej tak szybko ... (ale prawda jest taka że nie jest to śmieszne a męczące).

(zbieżny temat: https://www.civicforum.pl/showthread...ma-wspomagania )
      Last edited by rambo7; 04-12-2014, 10:59.
      Kierownik Działu Diesla

Comment

Working...
      X