czesc!wlasnie zostałam zaopatrzona w Civic 1.7 CTDI 2004. Nigdy nie jezdzilam dieslem, a tym bardziej Hondą dieslem.No więc...jestem zupełnie zielona. Mam parę pytan i na początek problem: rusza płynnie przy dłuższym przytrzymaniu sprzegła na 1/4 głębokości przez jakies 7-8 sekund. jezeli zwolnie płynnie sprzęgło, nawet wolniutko, szarpie. czy to problem ze sprzęgłem czy moje braki w technice?Jak ruszać???
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Sprzęgło i kłopot z ruszaniem
Collapse
X
-
A długo masz prawo jazdy? Może za mało gazu dodajesz?
pozdrawiam.
-
Wybitnym kierowcą to ja nie jestemjezdze od 7 lat, ale niedużo i czesciej benzynką.A z tą Hanią tez próbowałam ruszać z mniejszym i większym gazem, ale szarpanie zostaje. jedynie to przytrzymywanie na sprzęgle i potem zwalnianie sprzegla pozwala w miarę płynnie ruszyc.
Comment
-
diesle przy ruszaniu lubią przymulić... moim zdaniem trzeba troche wprawy nabrać i szarpać nie będziediesle są elastyczne więc przy ruszaniu spadają obroty do wartości kiedy już zaczyna szarpać ale w przeciwieństwie do benzyny nie zgaśnie
wedlug mnie więcej w palnik przy ruszaniu i będzie git
Comment
-
nagminnie w tych modelach skrzypi sprzęgło, może to powoduje że jak popuszczasz pedał to Ten porusza sie skokami i dlatego szarpie ?!
ja smaruje bolec środkiem do smarowania cz. rowerowych w sprayu z rureczką, WD40 slabo dziala. taka operację robię co 3 m/ce. masakra.Kierownik Działu Diesla
Comment
-
-
Zamieszczone przez agapop Zobacz postaczesc!wlasnie zostałam zaopatrzona w Civic 1.7 CTDI 2004. Nigdy nie jezdzilam dieslem, a tym bardziej Hondą dieslem.No więc...jestem zupełnie zielona. Mam parę pytan i na początek problem: rusza płynnie przy dłuższym przytrzymaniu sprzegła na 1/4 głębokości przez jakies 7-8 sekund. jezeli zwolnie płynnie sprzęgło, nawet wolniutko, szarpie. czy to problem ze sprzęgłem czy moje braki w technice?Jak ruszać???
Chyba że mam wyćwiczoną nogę po kilku fiatach, które naprawdę potrafiły zaszarpać (baaardzo uciążliwe w korkach). Przy nich ruszanie i jazda Honda to jest poezja.
1,7 CTDI Sport 04'
Comment
Comment