Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

skrzynia biegów

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• skrzynia biegów

W aso powiedzieli mi , że skrzynia mojego civica szumi i trzeba wymienić łożyska, przejechałem nią 120 000 km. Czy ktoś miał podobne problemy i czy prawqda jest , że te skrzynie są mało żywotne, spodziewałęm się , jej remontu w okolicach 200 000 km?

Niestety to prawda, chyba jedna z popularniejszych usterek tego modelu.
    sigpic

Comment

a bardzo ci szumi? i kiedy?
      mi tez szumi ale na biegu jalowym albo na niskich obrotach na I biegu.
      bylem u mech. i powiedzial ze to lozysko na walku.ale narazie mozna jezdzic.
      moj przebieg to 125tys.

Comment

Tak się składa, że muszę zgodzić się z Adamem1979 ... Słyszałem o usterkach skrzyni, a jeśli już ktoś chce się zagłębić w temat to polecam oceny tego modelu na stronie Niezależny Portal Motoryzacyjny - AutoCentrum.pl
        W ww. temacie na pewno coś znajdziecie.

Comment

Zamieszczone przez rocky102 Zobacz posta
          a bardzo ci szumi? i kiedy?
          mi tez szumi ale na biegu jalowym albo na niskich obrotach na I biegu.
          bylem u mech. i powiedzial ze to lozysko na walku.ale narazie mozna jezdzic.
          moj przebieg to 125tys.
          Najgorsze to , że albo mam słaby słuch albo.. ja nic nie moge wysłuchać, ale to może kwestia doświadczenia i wprawy, przejechałem 121 000

Comment

Jakie to szumienie jest dokładnie i w jakich momentach najbardziej się objawia? Podczas zmiany biegu też?

Comment

Może jak by postawić przód na kołkach żeby KOŁO PRZEDNIE było w powietrzu i włożyć bieg to wtedy może coś bedzie słychać a jak nie to jeździć dalej i nie kombinować
              Last edited by Gość; 11-04-2009, 17:13.

Comment

Żeby włączyć bieg na pracującym silniku wystarczy podnieść jedno koło. Oczywiście z zachowaniem bezpieczeństwa. Mechanizm różnicowy się kłania.

Comment

Ja pewnie w życiu bym tego nie usłyszał u siebie. Uświadomił mnie gość z ASO Hondy. Na postoju kazał mi się wsłuchiwać (stojąc nad silnikiem) w odgłosy przy wciśniętym sprzęgle i bez i dopiero wtedy usłyszałem szum. Być może kiedy łożyska są bardziej zużyte to słychać je bardziej. Mam 108 tys. przebiegu i na razie nic z tym nie robię.

pzdr.
                  Adam
                  sigpic

Comment

no to prawda jak są bardziej zużyte bardziej je słychać no to nieźle przy takim przebiegu i już słychać to świadczy tylko o jakości produktu

Comment

w moim civicu 2004 blokuje się wsteczny bieg mam przejechane 95000km, co moze byc tego przyczyną?

Comment

Ja mam to szumienie w skrzyni biegów już przy 30 tysiącach km...
                        Honda Civic 1.4 2002, ale pierwszą częśc swego żywota stała w garażu jako trzeci samochód w rodzinie, sam zaś nią zrobiłem jakieś 13 tysięcy. Pan podczas rutynowego przeglądu w ASO mi powiedział, że przy następnym przeglądzie trzeba będzie zrobić, chciał mnie naciągnąć na naprawę za 2000 czy należy się go posłuchać?

Comment

Working...
                        X