W aso powiedzieli mi , że skrzynia mojego civica szumi i trzeba wymienić łożyska, przejechałem nią 120 000 km. Czy ktoś miał podobne problemy i czy prawqda jest , że te skrzynie są mało żywotne, spodziewałęm się , jej remontu w okolicach 200 000 km?
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
skrzynia biegów
Collapse
X
-
Niestety to prawda, chyba jedna z popularniejszych usterek tego modelu.
-
Tak się składa, że muszę zgodzić się z Adamem1979 ... Słyszałem o usterkach skrzyni, a jeśli już ktoś chce się zagłębić w temat to polecam oceny tego modelu na stronie Niezależny Portal Motoryzacyjny - AutoCentrum.pl
W ww. temacie na pewno coś znajdziecie.
Comment
-
Zamieszczone przez rocky102 Zobacz postaa bardzo ci szumi? i kiedy?
mi tez szumi ale na biegu jalowym albo na niskich obrotach na I biegu.
bylem u mech. i powiedzial ze to lozysko na walku.ale narazie mozna jezdzic.
moj przebieg to 125tys.
Comment
-
-
Ja pewnie w życiu bym tego nie usłyszał u siebie. Uświadomił mnie gość z ASO Hondy. Na postoju kazał mi się wsłuchiwać (stojąc nad silnikiem) w odgłosy przy wciśniętym sprzęgle i bez i dopiero wtedy usłyszałem szum. Być może kiedy łożyska są bardziej zużyte to słychać je bardziej. Mam 108 tys. przebiegu i na razie nic z tym nie robię.
pzdr.
Adam
Comment
-
no to prawda jak są bardziej zużyte bardziej je słychać no to nieźle przy takim przebiegu i już słychać to świadczy tylko o jakości produktu
Comment
-
Ja mam to szumienie w skrzyni biegów już przy 30 tysiącach km...
Honda Civic 1.4 2002, ale pierwszą częśc swego żywota stała w garażu jako trzeci samochód w rodzinie, sam zaś nią zrobiłem jakieś 13 tysięcy. Pan podczas rutynowego przeglądu w ASO mi powiedział, że przy następnym przeglądzie trzeba będzie zrobić, chciał mnie naciągnąć na naprawę za 2000 czy należy się go posłuchać?
Comment
Comment