Kolejna wymiana tym razem postanowiłem zająć się pstrykającą pompą sprzęgła. Podczas wciskania słychac dwa razy klik, klik co jest bardzo w.....e. Kupiłem więc pompę TRW Nissin oryginał tez jest Nissin. Umówiłem się na sobotę aby wszystko załatwić w jeden dzień, roboty nie wiele (jak mi się zdawało) wymiana dość prosta. No i zaczęło się...Najpierw problem z demontażem strasznie ciasno. Łącznik rurki zabezpieczony jest zawleczką stalowa w kształcie U której mechanik za nic w świecie nie mógł wyciągnąć. Próba przekręcenia łacznika, skończyła sie jego ułamaniem, z nowszego modelu nie pasuje ponieważ jest inny gwint. Muszę czekać 3 dni na sprowadzenie elementu z Hondy koszt 70zł. Mechanik ani jego szef nie poczuli się zupełnie i wszystko pozostawili mi. Ja nic nie mówię ale więcej już do nich nie pojadę, stracili dorego klienta z czego pewnie nie zdają sobie sprawy. W końcu mieli naprawić a nie spieprzyć tak że auto musi stać a jeśli już się zdarzyło no to przynajmniej powinni poczuć się do odpowiedzialności uczciwie. Zdjęcia elementu na dole. Auta nie robię w ASO za drogo.
łącznik1.jpgłacznik2.jpg
łącznik1.jpgłacznik2.jpg
Comment