Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Civic 1,4 is silnik nie ma mocy

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Civic 1,4 is silnik nie ma mocy

Mam Civica 1,4 is i mam problem z silnikiem a mianowicie,jak odpale jest wszystko oki moc jest ,podjade po odpaleniu gdzieś niedaleko wyłącze silnik na chwile powiedzmy 15 min, odpale i mam problem z mocą,nieraz wjechałem na skrzyżowanie a tu samochód niema mocy by zjechać ze skrzyżowania, kiedyś ukradli katalizator wymieniłem założyłem sondę i od czasu do czasu wywalała błąd sondy,czy to może być wina złej sondy w katalizatorze ?

Nie, sonda za katalizatorem nie ma żadnego wpływu, na silnik. Czy oprócz błędu katalizatora, ecu zgłasza jakieś inne błędy, masz lpg?

Comment

no właśnie nic innego nie wskazuje...i niemam instalacji lpg

Comment

Musisz bardziej opisać co to znaczy nie ma mocy, dusi się, szarpie, nie wkręca się na obroty, gaśnie?

Comment

czyli ja mu na gaz a on żadnej reakcji ,chwilka minie i normalnie wkręca się na obroty i ma moc

Comment

To może być sonda lambda, czujnik przepustnicy i kilka innych rzeczy, jak nie masz to kup elma z allegro za 50zł, wtedy sobie odczytasz parametry kiedy problem występuję, i będziemy kombinować w czym leży problem.

Comment

jaki program polecasz do odczytu ?

Wysłane z mojego M2102J20SG przy użyciu Tapatalka

Comment

Totek, unikaj pisania w tytule słów "pomocy" i "problem" na forum są same problemy i tylko o pomoc. Wyszukiwarka nie działa gdy wyrzuca Ci 15 stron odnalezionych tematów o "pomocy" nie w temacie który cię nurtuje. Pisz konkretnie krótko w czym jest problem?
                Kolejna rzecz to nie jesteś pierwszy w szukaniu interfejsu, gotowe "przyklejone" 2 pierwsze tematy w dziale diagnostyka to o nich właśnie. Tu wszystko robimy tak, by było jak najprościej i jak najłatwiej dla usera.

Interfejs Diagnostyczny ELM 327 wersja na kabel i Bluetooth

Zamieszczone przez Totek Zobacz posta
                kiedyś ukradli katalizator wymieniłem założyłem sondę i od czasu do czasu wywalała błąd sondy
                wymieniłeś na co? ...a sonda jest oryginalna? jak nie oem to Honda nie na każdej sondzie działa dobrze. Jest sporo tematów o zakupionych sondach które źle wpływają na pracę silnika.
                Last edited by rambo7; 08-11-2023, 07:38.
                Kierownik Działu Diesla

Comment

oto chodzi że mam iCar2 ale niewiem który program lepszy..katalizator wymieniłem na taki sam w firmie która wymienia wydechy podawałem im dane jaki mam silnik,jaką moc mam i jeszcze po vinie sprawdzali, czujnik kupiłem na allegro i w opisie sprzedawca podawał że z tym silnikiem i z tego roku co mam civica będzie kompatybilna....

Comment

Zamieszczone przez Totek Zobacz posta
                    to chodzi że mam iCar2 ale niewiem który program lepszy..
                    No to masz narzędzie. Ściągnij sobie darmowy "Car Scanner ELM OBD2" ze sklepu play, podłącz sobie wcześniej i połącz wszystko. Jak będzie występował problem nagraj i wrzuć nam wykres z przebiegu pierwszej sondy przed katalizatorem, jak się zachowuje pod różnymi obciążeniami itd. oraz dane z pozostałych czujników, korekty itp.

Comment

Working...
                    X