Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Coupe EM2 - Brak oleju na bagnecie + kontrolka oleju przy większych zakrętach

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Coupe EM2 - Brak oleju na bagnecie + kontrolka oleju przy większych zakrętach

Witam,

Chwila spokoju się skończyła i honda znowu zaczyna świrować. Tym razem dwa problemy, możliwe że powiązane ze sobą. Pierwszy jest taki że na bagnecie nie widać oleju. Sprawdzałem na postoju i zimnym silniku, kilka razy, efekt zawsze ten sam. Bagnet nie pokazuje stanu tylko jest taki upaćkany dookoła. Drugi problem jest taki że przy większych zakrętach (rondo, zjazd z autostrady itd.) zaświeca się kontrolka oleju. Nie cały czas, mrugnie 2-3 razy i gaśnie.

Pomyslicie pewnie "no debil, jeździ bez oleju i jeszcze na forum pisze". I nie ma w tym nic złego bo dokładnie to samo pomyślałem. Dlatego wziąłem sie za wymianę wszystkiego. Wymieniłem filtr, nowy olej (3,7L jak było w instrukcji). Ale problem nie zniknął, jest dokładnie to samo. Lampka mruga na zakrętach a świeżo nalanego oleju nie widać na bagnecie, tylko ciapki i plamki w losowych miejscach.

Z silnikiem nic się nie dzieje, chodzi równo i cicho, wycieków zero (auto nocuje w garażu i ani kropli na glebie, silnik też suchy). Skąd więc takie cuda? Auto pewnie odstawie mechanikowi w przyszłym tygodniu ale jakieś pomysły skąd takie coś i czego można się spodziewać?

W załączniku zdjęcie świeżo wyjętego bagnetu (jeszcze na starym oleju). Tak to wygląda na zimno i na postoju.
    Załączone pliki

Podejrzewam że jakiegoś syfu się tam nazbierało i jak wyciągasz bagnet to poziom oleju się ściera. Tylko coś takiego przychodzi mi do głowy.
    Meches ściągnie miche i wyciągnie jakieś dziadostwo takie są moje podejrzenia .

Comment

Dziwne, bo bagnet pokazuje kompletne zero. Zrzut miski oględziny sitka smoka, szczeliny bagnetu itp. i to jak najszybciej.
      4gen D15B2/VW Polo AKV/8gen R18A2/407 9HZ/8gen L13A7
      Mój samochód: http://www.civicforum.pl/showthread....AN-Civic-R18A2
      https://www.civicforum.pl/showthread...L13A7-Wiferide

Comment

No jutro przed pracą pogadam z mechanikiem żeby mi rzucił oko na to najszybciej jak może.

Comment

Working...
        X