Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Dławienie przy przyśpieszaniu

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

Udało Ci się odkręcić kolektor od góry - bez kanału?

Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka

Comment

Bez kanału - tak. Od góry - nie w 100%. Śruby trzymające kolektor bezpośrednio przy głowicy odkręcałem od góry, do pozostałych trzech:
      śrub.jpg
      dostałem się od dołu. Trzeba było położyć się pod samochodem, podniosłem na kobyłki i wlazłem pod spód
      Moja VII gen

Comment

Zamieszczone przez m26 Zobacz posta
        Tere fere. Nawet jeśli świece to nie przyczyna,to i tak podlegają wymianie.
        Kup nowe zrób przerwę 0.9mm a potem dopiero szukaj innych przyczyn.
        Gazownik powinien dostać po łbie.Świece 100000 przebiegu a on instalację zakłada.
        I trafione w 10tkę. Wymiana świec i auto odżyło. Żadnego szarpania itp. W końcu nie rzuca mną w fotelu Będę musiał jeszcze tylko w śląskim w rejonie Gliwic znaleźć kogoś kto mi te kanały kolektora ładnie przeczyści. Szkoda, że panowie gazownicy nie wymienili świec od razu, a powiem szczerze, że byłem przekonany, że to podstawa podczas montażu biorąc pod uwagę śmieszny koszt samych świec.

Comment

Zamieszczone przez darekdaryl Zobacz posta
          Będę musiał jeszcze tylko w śląskim w rejonie Gliwic znaleźć kogoś kto mi te kanały kolektora ładnie przeczyści.
          Znajdź zakład który szlifuje głowicę , ja ostatnio robiłem głowice i za 30 zeta mi ją panowie bardzo ładnie umyli.
          Mam na myśli tutaj kanały.

Comment

Zamieszczone przez darekdaryl Zobacz posta
            I trafione w 10tkę. Wymiana świec i auto odżyło.
            Powiem tylko że jak iskra nie walnie w cylindrze to zrobi to w cewce.Szkoda w takim razie że tak długo cewki były maltretowane przebiciami,są już zmęczone i jak nie będziesz pilnował przerwy to padną.

Comment

Working...
            X