Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Kłopoty z odpalaniem.

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

Będę chciał to zrobić sam. Czym najlepiej wyczyścić przepustnice i jak jej nie uszkodzić bo słyszałem jest jakiś otworek który jak się zapacha to jest po zawodach. A może jest ktoś kto odpłatnie mi ją wyczysci i dokona przeglądu?

Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka

Comment

Przeczyścisz czymś takim - Carbocleaner w sprayu. Wygoglaj.

Comment

Dasz radę sam, wykręć przeczyść, nasmaruj i poskładaj. Dokładnie dopasuj uszczelki IAC i uszczelkę miedzy przepustnicą a kolektorem dolotowym. Sam zawór krokowy też sprawdź.

nasmaruj i sprawdź czy ośka motylka przepustnicy porusza się bez oporów, musi chodzić lekko!

przepustnica 7 gen.jpg
        Kierownik Działu Diesla

Comment

no i jestem po wymianie i czyszczeniu przepustnicy i krokowca, zamontowane nowe uszczelki. Jeśli chodzi o kłopoty z odpalaniem auta o których piszę to nic się nie zmieniło.
          Za to udało mi się wyeliminować w dużym stopniu spadajace obroty, z którymi sie borykałem a o których pisałem w osobnym poście.
          Problem na teraz - co może być w takim razie przyczyną tych problemów z odpalaniem auta? Jakieś pomysły?

Comment

Zamieszczone przez kadamcz Zobacz posta
            Problem na teraz - co może być w takim razie przyczyną tych problemów z odpalaniem auta?
            ale coś więcej? na zimnym, na gorącym? przeanalizuj ostatnie wpisy z tego wątku (mimo że to VI gen) https://www.civicforum.pl/showthread...4%85cego/page4
            Kierownik Działu Diesla

Comment

no i problem rozwiązany!!!

przyczyną był najprawdopodobniej zanieczyszczony układ zasilania paliwem. Po dodaniu liqui molly do czyszczenia wtryskiwaczy i systemu zasilania
              i przejechaniu kilkudziesięciu kilometrów auto odpala od strzała

Comment

Czytałeś intrukcję tego płynu czyszczącego? Bo ktoś mi mówił, że w tych instrukcjach powinno być, że po zastosowaniu powinno się olej zmienić, i sprawdzając w internecie ludzie tak robią. Środek, potem olej. A jak ktoś nie wymienia oleju, to jest nieczytanie instrukccji. Tylko napisałem co słyszałem, więc to info może być sprawdzone lub nie. W końcu technologia się zmienia z dnia na dzień.

Comment

Nie ma mowy o żadnej wymianie oleju. To jest dodatek do benzyny a nie oleju.

Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka

Comment

Working...
                  X