Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

podłączenie magnetyzerów

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• podłączenie magnetyzerów

Witam, Mam problem z podłączeniem magnetyzerów kupionych na allegro(firmy Expander) w swojej Hondzie (Civic 7ES (sedan, rocznik:2002r.)) - od kilku tygodni się za to zabieram, ale nie wiem jak tzn. gdzie je podpiąć - jeden jest na przewód powietrza, a dwa na przewód paliwa.
    Załączam zdjęcia silnika - może ktoś mi podpowie, które to przewody (o ile je tu widać). Załaczam też foto poglądowe - z aukcji - tam jest to silnik octavi z zaznaczonymi miejscami podłączenia magnetyzerów.

Pozdrawiam
    Załączone pliki

gratuluję zakupu-mam nadzieję że na to g...nie wydałeś dużo
    ビートル ジョン

Comment

jego kasa ... ale teraz na pewno wszystkich bedzie "łykał" na światłach a spalanie spadnie do granic Perpetum Mobile !
      Kierownik Działu Diesla

Comment

Panowie, nie śmiejcie się tylko podpowiedzcie koledze, co prawda zamontowanie dwudziestu magnetyzerów nic nie da ale autosugestia działa
        Honda Civic MB2 2000r. liftback 5D. D16W4

http://www.civicforum.pl/showthread.php?t=20077

Comment

Kolego Feud nie przejmuj sie szefostwo łacznie ze mną ironizują i nie popisało sie i pastwi się nad twoim problemem, dlatego udzielę rady w tym temacie najłatwiej zamontować magnetyzery na końcówkę rury wydechowej (jeśli jest zdrowa) zalety magnes trzmya sie wtedy mocno, łatwy montaż, efekt - wiadomo magnes przyciąga więc będzie wyciągał spaliny po całości aż spod kolektora tak że spaliny szybciej wylatują bo są przyciągane, poza tym w miastach gdzie jest torowisko wzdłóż jadąc masz lepsze przyciąganie do podłoża zero poslizgów i auto trzyma sie drogi jak przyklejone no i takie m.in zalety ma ten magnes i takie temu podobne rzeczy, chyba że koledzy mają jeszcze coś do doadania...
          Kierownik Działu Diesla

Comment

...poza tym w miastach gdzie jest torowisko wzdłóż jadąc masz lepsze przyciąganie do podłoża zero poslizgów i auto trzyma sie drogi jak przyklejone...
            Padłem po prostu
            sigpic

Comment

Śmiejecie się, ale ponoć opinie co do ich działania są podzielone, a co szkodzi założyć ? dałem za nie tylko ok.50zł A poza tym jak wytłumaczyć te testy z rejestrowaniem zawartości spalin ?

Comment

Bzdury na resorach w tej aukcji piszą.. rozprężą się pierścienie ;p oczywiście ;p.. to jest jak z leczeniem syfa pudrem, a nic to nie da.. kawałek plastiku, 2 magnesy i opaski samozaciskowe już lepiej było kupić filtr powietrza

Comment

Widze, ze szefostwo blysnelo intelektem i dowcipem nabijajac sie z biednego chlopaka. Opinie na temat magnetyzerow rzeczywiscie sa skrajne - rowniez uwazam, ze to badziew - ale temat na forum zaklada sie w poszukiwaniu porady. Wiec zamiast pastwic sie i przescigac w wymyslaniu blyskotliwych ironicznych docinek pomoglibyscie.

Feud w aukcji jest napisane ze dostajesz dokladna instrukcje montazu. Duzy magnetyzer mocujesz na rurze doprowadzajacej powietrze - miedzy filtrem powietrza a silnikiem (zaznaczylem Ci na zdjeciu). A male montujesz na przewodach doprowadzajacych paliwo do silnika. Chociaz nie wiem czy nie lepiej byloby zamontowac je zaraz przy filtrze paliwa - ktory w Twoim wypadku niestety jest zamontowany przy baku paliwa.
                  attachment.jpg
                  Last edited by majkel79; 09-09-2010, 12:00.
                  LIVE WELL • LOVE MUCH • LAUGH OFTEN
                  sigpic

Moja była Hanula... niestety ;(

Comment

Dzięki majkel79. Małe spróbuję zamontować przy filtrze paliwa, choć nie wiem czy średnica tych przewodów w tym miejscu nie jest większa. Ale jeśli się nie uda... czy na tych zdjęciach widać przewody doprowadzające paliwo do silnika ?

Comment

Zdaje sie ze na tej fotce ktora wstawilem przewody widac powyzej wlewu oleju - za blokiem silnika. Nie mam na codzien do czynienia z siodmym genem, wiec to tylko moj strzal - musisz sie upewnic.
                      LIVE WELL • LOVE MUCH • LAUGH OFTEN
                      sigpic

Moja była Hanula... niestety ;(

Comment

Magnetyzery... bzdura totalna. Nawet Pan Chojnacki (artykuł w "AŚ") , znany tuner przeprowadził test tego cuda i stwierdził że to nic nie daje - a jemu wierzę, bo facet jest mistrzem w swoim fachu. Wygląda na to że magnetyzery działają tak jak APAP - na psychikę pozdrawiam...
                        Życie jest za krótkie, żeby jeździć dieslem...

Comment

Nie prawda! Takie magnetyzery mogą działać. Na podobnej zasadzie jak bateryjka od zegarka. Tzn. kiedyś w podróży późnym wieczorem jednego mojego znajomego bardzo rozbolała głowa. Do tego stopnia, że myślał, że nie da rady dojechać do domu. A kilometrów było przed nami jeszcze sporo. Nikt nie miał tabletki od bólu głowy. Ale jeden znajomy miał bateryjke od zegarka. Było ciemno. Powiedział mu, że to tabletka. Kolega zażył i możecie mi nie wierzyć, ale głowa go przestała boleć - poważnie hahaahahahahah. Autosugestia to potęga!

Definicja Autosugesti - sugerowanie sobie, że ma się auto

Comment

hehe-fajne wypowiedzi...tak jak kolega wspomniał wyżej o testach w "AŚ"-był o tym obszerny artykuł.swoją drogą gdyby to nie była ściema wszczyscy mieliby załoźone magnetyzery
                            ビートル ジョン

Comment

fajne, choć dobrze było by swoje przekonania jakoś uzasadnić, poprzeć jakimś źródłem, choćby tak jak zrobił to remek podając AŚ; stwierdzenie, że to nie działa tylko dlatego, że w testach nie zauważono różnicy, może wynikać z tego, że może np. w tym przypadku różnica wynosiła 0,5%, ale istotne tylko czy to z fizycznego pkt widzenia ma to prawo działać, na wiki jest o tym artykuł: "
                              Badania naukowe [edytuj]
                              Istnieją badania naukowe potwierdzające oddziaływanie pola magnetycznego na rozpylenie paliwa w układach zasilania silników. Badania wykonane w ramach grantów [1] [2] KBN przez Instytut Lotnictwa wykazały pozytywny wpływ pola magnetycznego o wartości indukcji powyżej 1-1.2 T na rozpylanie paliwa i przygotowanie mieszanki paliwowo-powietrznej. Stwierdzono wpływ położenia źródła pola magnetycznego na rozpylenie (najlepsze rezultaty uzyskano wówczas gdy źródło pola magnetycznego znajdowało sie bezpośrednio przy gaźniku lub wtryskiwaczu), nie stwierdzono związku z czasem i prędkością przepływu paliwa przez pole magnetyczne. Podczas badań paliwo poddawano działaniu pola magnetycznego którego źródłem były elektromagnesy.

Badania (wykonane w Katedrze Eksploatacji Pojazdów Samochodowych Politechniki Szczecińskiej) potwierdzają zmniejszenie zużycia paliwa, wzrostu mocy i momentu obrotowego. Badania na silnikach wysokoprężnych przeprowadził dr inż. Grzegorz Szyjka [3]. Uzyskano zmniejszenie spalania paliwa do 10%, zwiększenie mocy silnika do 10%.
                              Zastosowanie we współczesnych silnikach
                              Współczesne silniki spalinowe, wyposażone są w elektronicznie sterowane układy wtrysku paliwa posiadające szereg czujników pomagających kontrolować proces spalania mieszanki. W takich silnikach spalaniu zupełnemu ulega ponad 99% masy dostarczonego paliwa. Pod względem sprawności procesu spalania nowoczesne silniki są więc bliskie ideałowi.

Stosowanie w takich silnikach dodatkowych urządzeń mogących poprawić jakość spalania mieszanki, nie ma możliwości przynieść znaczących rezultatów ponieważ ilość paliwa spalana w procesie niezupełnym jest znikoma.

Comment

Working...
                              X