Witam.
Mój pierwszy post na forum wiec witam wszystkich.
Zakupiłem właśnie civic-a 2004 1.4.
Jest na stalówkach 14 cali i chce dokupić 15 alu.
Przymierzałem już dwa komplety używek jeden od renówki drugi od vw
i co mnie zastanawia w obydwu przypadkach otwór na feldze nie dochodzi do
piasty - po prostu piasta tak jakby za mało wystawała, gdyż każda z tych felg ma jeszcze taki rancik zanim zacznie się właściwa średnica otworu.
Wiem oczywiście że muszę założyć pierścienie centerujące ale mimo to otwór w feldze nie najdzie (nie dochodzi) na piaste. Piasta wystaje (tylko!) ok 6 mm.
Czy ktoś ma jakiś pomysł na to?
A odnośnie felg stalowych które mam obecnie - one nie maja takiego rancika o otwór w feldze akurat dochodzi (nachodzi) na piaste. Mysle też ze ten rancik (skosik) na alu jest po to by np nałożyć właśnie pierścienie centrujące.
A może oryginalne felgi mają ten "skosik" dużo mniejszy i felga (otwór) dochodzi do piasty?
Doświadczonych forumowiczów proszę o radę.
Pozdr.
Mój pierwszy post na forum wiec witam wszystkich.
Zakupiłem właśnie civic-a 2004 1.4.
Jest na stalówkach 14 cali i chce dokupić 15 alu.
Przymierzałem już dwa komplety używek jeden od renówki drugi od vw
i co mnie zastanawia w obydwu przypadkach otwór na feldze nie dochodzi do
piasty - po prostu piasta tak jakby za mało wystawała, gdyż każda z tych felg ma jeszcze taki rancik zanim zacznie się właściwa średnica otworu.
Wiem oczywiście że muszę założyć pierścienie centerujące ale mimo to otwór w feldze nie najdzie (nie dochodzi) na piaste. Piasta wystaje (tylko!) ok 6 mm.
Czy ktoś ma jakiś pomysł na to?
A odnośnie felg stalowych które mam obecnie - one nie maja takiego rancika o otwór w feldze akurat dochodzi (nachodzi) na piaste. Mysle też ze ten rancik (skosik) na alu jest po to by np nałożyć właśnie pierścienie centrujące.
A może oryginalne felgi mają ten "skosik" dużo mniejszy i felga (otwór) dochodzi do piasty?
Doświadczonych forumowiczów proszę o radę.
Pozdr.
Comment