Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Civic Vll i 16 felgi

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

Pamiętaj, że profil jest wypadkową szerokości i 55 nie zawsze oznacza tyle samo. Ja mam opony 195/55 R16 i nie narzekam na komfort a mój profil 55 jest niższy niż 55 w oponie 205/55 R 16, a 215/55 ta jeszcze więcej gumy nad felgą.

P.S. Pozostaje jeszcze kwestia wyglądu - jeśli opona ma duży profil, to nawet na dużej feldze nie wygląda dobrze.
    Last edited by adam1979; 24-02-2011, 13:07.
    sigpic

Comment

gdzieś kiedyś na jakimś forum znalazłem (dawno to było) , udało mi się odszukać, może komuś sie przyda ... ciekawy kalkulator do sprawdzenia rozmiarów i różnicy pomiędzy różnymi konfiguracjami kół..

pz

Comment

Zamieszczone przez krz2348 Zobacz posta
        gdzieś kiedyś na jakimś forum znalazłem (dawno to było) , udało mi się odszukać, może komuś sie przyda ... ciekawy kalkulator do sprawdzenia rozmiarów i różnicy pomiędzy różnymi konfiguracjami kół..

pz
        Fajna stronka . Z ciekawości posprawdzałem sobie .

Comment

to panowie do felgi 16 opona 205, i profil 55 czy 50 bedzie lepszy?? oczywiscie do hondy VII

Comment

50 styknie

Comment

Zamieszczone przez Duff Zobacz posta
              50 styknie
              przy szerokości 205 profil 50 będzie rozmiarowo bliższy do seryjnego koła.
              sigpic

Comment

Jak już pisałem posiadam 205/55 i jest GIT. komfort jazdy jest bardzo dobry.

Comment

Working...
                X