Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Plastiki wewnątrz - plamy na kokpicie

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Plastiki wewnątrz - plamy na kokpicie

Na początku chciałbym wszystkich serdecznie powitać.
    Od niedawna jestem właścicielem Civica z 2002 roku napędzanego silnikiem o pojemności 1,4.
    Jak na razie autko sprawuje się doskonale, a ja cały czas staram się poznawać moją Hanię
    Mam jednak pewien problem natury kosmetyczno-estetycznej
    W kilku miejscach mój Civic ma "poplamiony" kokpit.
    Są to takie czarne niewielkie plamki o nieregularnych kształtach.
    Drapiąc paznokciem zostaje czarny ślad na szponie
    Próby zmycia środkiem do czyszczenia plastików nie dają efektów.
    Próbowałem punktowo potraktować te plamy spirytusem ale spowodowało to jedynie roztarcie/rozmazanie plamy na większej przestrzeni...
    Plastik kokpitu nie jest czarny i w związku z tym w słoneczny dzień te plamiska paskudnie się odznaczają powodując moje wnerwienie
    Czym by tu można potraktować plamy niewiadomego pochodzenia, żeby się ich pozbyc a jednocześnie nie odbarwić plastiku?
    Nachodzi mnie również myśl czy te "plamy" nie są przypadkiem efektem otarcia plastiku. W największym skupieniu występują bowiem w okolicach gdzie lewa noga pasażera może opierać się o kokpit, jak również jest kilka takich miejsc na klapce schowka...
    W jednym miejscu podczas próby zmycia roztarłem taką plamę do wiekszych rozmiarów i trochę mnie to poirytowało.
    Będę niezwykle wdzięczny za wszelkie sugestie. Być może ktoś z Was spotkał się już z czymś takim u siebie?

P.S. Z tego co się zorientowałem, to Forum jest niezwykle ciekawe i już znalazłem kilka pomocnych tematów.

Pozdrawiam serdecznie

Z tego co piszesz, wydaje mi się, że plastik w tych miejscach po prostu się przetarł (zapewne od ocierającej nogi pasażera) do tego czarnego "podkładu". Mycie spirytucem czy benzyną ekstrakcyjną tylko robi większe plamy.

Comment

no to lipa. a można to jakoś zabarwić?

Comment

Hmm... może jakiś lakier do plastików? Albo folia 3m.

Comment

pomyślę o lakierze bo folia raczej odpada

Comment

Working...
          X