Witam, mam problem z klimatyzacją, mianowicie w okolicach grudnia zaczęło coś dziwnie huczeć pod maską, pojechałem więc do serwisu Hondy i koleś mówił, że to nic groźnego ze sprzęgło klimy się włącza ale nic się nie dzieje i można z tym spokojnie do wiosny pojeździć i potem zrobić przegląd klimatyzacji(zaznaczam ze w tym okresie nie jeździłem na włączonej klimatyzacji). Po tygodniu silnik się zatrzymał i okazało się, że sprężarka się zatarła i nadaje się do regeneracji. OK sprężarka na początku stycznia naprawiona klima nabita i niby wszystko działa. Klima wytrzymała do kwietnia, uciekł gaz i znowu zaczęło huczeć jednak wyczytałem na forum ze to normalne jak nie ma czynnika w układzie, wiec pojechałem do zakładu gdzie to robili koleś stwierdził, że ze była nieszczelność i nabili klimę jeszcze raz GRATIS
za 2 tygodnie znowu uciekł gaz więc pojechałem już do innego zakładu zajmującego się tylko klimą we Wrocławiu "Auto Klimat" stwierdzili tam, że skraplacz klimatyzacji jest dziurawy w 2 miejscach i został on wymieniony wraz z nabiciem i sprawdzeniem UV nieszczelności (18maj) dzisiaj mamy 30 maj i znowu problem mianowicie stałem na światłach i zaczęło cos huczeć jak wcześniej spod maski poleciał dym(para- nic nie wyciekło asfalt był suchy) i klima nie chodzi.
Możecie mi powiedzieć co może być mniej więcej zepsute bo już nie mam pojęcia co z tym robić.
Honda Civic 2003 1.7CDTi HB 5 Drzwi

Możecie mi powiedzieć co może być mniej więcej zepsute bo już nie mam pojęcia co z tym robić.
Honda Civic 2003 1.7CDTi HB 5 Drzwi
Comment