Witam, spotkał się ktoś z mocowaniem isofix w hondzie VII (1.4 hatchback)? Na tylnej kanapie pod oparciem fotela są jakieś dwa "haki" coś na wzór właśnie tego mocowania jednak nie ma żadnego oznaczenia. Stąd moje pytanie - co to jest? Z tego co czytałem w hondach montowali to dopiero jakoś od 2005-2006.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Mocowanie isofix
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
nie jestem pewny czy nie ma, i czy to jest system isofix?... ale faktycznie między kanapą a oparciem w moim 5D (za fotelem kierowcy) jak się wciśnie dłoń to są tam 2 zaczepy dokładnie takie - l_l - z pręta, jak ja korzystałem z fotelików to w fotelikach wtedy nie było powszechne - tego isofixa więc tych zaczepów nie korzystałem. Na pewno tam coś jest, ale nie wiem czy to jest właśnie isofix.
(1,7ctdi 2002).Last edited by rambo7; 02-12-2020, 10:54.Kierownik Działu Diesla
Comment
-
Nie wiem jak w hatchbackach, ale mój sedan z 2002 roku miał ISOFIX na tylnej kanapie.
Edit:
@rambo7
To będzie to. Mocowanie ISOFIX to właśnie takie ucho z pręta, w które się wczepia mechanizm z fotelika.
Last edited by Slinger; 02-12-2020, 10:54.Jest: 1985 Fiat 126p 650E, 2019 Jeep Compass 4x4 1.4t
Były: 2002 Honda Civic Sedan 1.6 VTEC, 2015 Honda Civic Tourer 1.8 i-VTEC
Comment
-
Ja tylko dodam, że większość współczesnych aut (powiedzmy po 2000 roku) ma tego typu mocowania bo jest to swego rodzaju standard. Czasami jest to zwyczajne ucho z pręta, a innym razem otwierana zaślepka z podpisem.
Last edited by majkel79; 03-12-2020, 09:56.
Comment
-
Zgodnie z instrukcją obsługi Hondy Civic niektóre wersje miały szyny isofix, a niektóre nie(ja np. nie mam). Wszystkie wersje za to mają dodatkowe zaczepy - uszy do montażu pasów do fotelików - znajdują się one pod wykładziną bagażnika zaraz za siedzeniami.
Comment
-
W moim EU8 jest isofix i korzystam. Jeżeli nie widać ucha do wpięcia czasami producenci dają guzik przypięty do oparcia kanapy, żeby wiedzieć gdzie celować. Takie guziki mam w FD7.Auto kierownika: Honda Civic VIII gen (FD7) Comfort, R18A2, 2011r. Był Civic VI 1.4 MB2 1995r., Accord VI 1.8 CH6 2001r.
Auto kierowniczki: Honda Civic VII gen (EU8) LS, Hatchback 5d, D16V1 2004r.
Comment
Comment