Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Mocowanie isofix

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Mocowanie isofix

Witam, spotkał się ktoś z mocowaniem isofix w hondzie VII (1.4 hatchback)? Na tylnej kanapie pod oparciem fotela są jakieś dwa "haki" coś na wzór właśnie tego mocowania jednak nie ma żadnego oznaczenia. Stąd moje pytanie - co to jest? Z tego co czytałem w hondach montowali to dopiero jakoś od 2005-2006.

W tym Civicu nie ma isofixa.

Comment

nie jestem pewny czy nie ma, i czy to jest system isofix?... ale faktycznie między kanapą a oparciem w moim 5D (za fotelem kierowcy) jak się wciśnie dłoń to są tam 2 zaczepy dokładnie takie - l_l - z pręta, jak ja korzystałem z fotelików to w fotelikach wtedy nie było powszechne - tego isofixa więc tych zaczepów nie korzystałem. Na pewno tam coś jest, ale nie wiem czy to jest właśnie isofix.
      (1,7ctdi 2002).
      Last edited by rambo7; 02-12-2020, 10:54.
      Kierownik Działu Diesla

Comment

Nie wiem jak w hatchbackach, ale mój sedan z 2002 roku miał ISOFIX na tylnej kanapie.

Edit:
        @rambo7
        To będzie to . Mocowanie ISOFIX to właśnie takie ucho z pręta, w które się wczepia mechanizm z fotelika.
        Last edited by Slinger; 02-12-2020, 10:54.
        Jest: 1985 Fiat 126p 650E, 2019 Jeep Compass 4x4 1.4t
        Były: 2002 Honda Civic Sedan 1.6 VTEC, 2015 Honda Civic Tourer 1.8 i-VTEC

Comment

Ja tylko dodam, że większość współczesnych aut (powiedzmy po 2000 roku) ma tego typu mocowania bo jest to swego rodzaju standard. Czasami jest to zwyczajne ucho z pręta, a innym razem otwierana zaślepka z podpisem.

Last edited by majkel79; 03-12-2020, 09:56.
          LIVE WELL • LOVE MUCH • LAUGH OFTEN
          sigpic

Moja była Hanula... niestety ;(

Comment

Zgodnie z instrukcją obsługi Hondy Civic niektóre wersje miały szyny isofix, a niektóre nie(ja np. nie mam). Wszystkie wersje za to mają dodatkowe zaczepy - uszy do montażu pasów do fotelików - znajdują się one pod wykładziną bagażnika zaraz za siedzeniami.

Comment

Gdy kupowałem fotelik dla juniora babeczka w sklepie powiedziała mi że isofix jest standardem w autach od 2000r ja mam rocznik 2005 i isofix jest.

Wysłane z mojego Redmi Note 8T przy użyciu Tapatalka

Comment

W moim EU8 jest isofix i korzystam. Jeżeli nie widać ucha do wpięcia czasami producenci dają guzik przypięty do oparcia kanapy, żeby wiedzieć gdzie celować. Takie guziki mam w FD7.
                Auto kierownika: Honda Civic VIII gen (FD7) Comfort, R18A2, 2011r. Był Civic VI 1.4 MB2 1995r., Accord VI 1.8 CH6 2001r.
                Auto kierowniczki: Honda Civic VII gen (EU8) LS, Hatchback 5d, D16V1 2004r.

Comment

Ku mojemu zdziwieniu okazało się że to było to

Comment

Working...
                  X