Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

jak wymontować lampki podświetlenia rejestracji.

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• jak wymontować lampki podświetlenia rejestracji.

Witam, Posiadam CIVIC VII HATCHBACK 5D 2001. Kupiłem sobie światełka wraz z plastikami takie jak w załączniku I nie potrafię ich wymienić, poniewaz starych nie da sie wyciagnac w zaden sposob. jedynym wyjsciem jest odkrecenia tego plastikowego paska zakrywajacego światełka nad tablica, niestety śruby z biegiem czasu zardzewiały i nie potrafie ich odrecić, ponieważ ta „nakrętka” widoczna na zdjęciu przeskakuje w plastiku, a próbowałem wielu metod. Odrdzewiacz itp. Proszę o rade gdyż nie chce czegoś sobie uszkodzic.

Jest kategoryczny zakaz pisania słów "pomocy" i problem" w tytule wątków, tu nie ma innych tematów! Sabotujesz nam wyszukiwarkę. Temat zmieniam. Pisz poprawnie w j. polskim to twój szacunek dla czytających.

Pozdrawiam IMG_7581.JPGIMG_6253.jpg

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
    Last edited by Klysu1999; 28-05-2018, 10:52. Powód: Regulamin pkt 2, 3, 5.

A czy przypadkiem te lampki nie są na plastikowych zaczepach, a dostęp do nich jest przez klapę bagażnika od wewnątrz? Jak wymieniałem u siebie przepalone żarówki to ściągnąłem plastik wewnątrz klapy i przy próbie wymiany żarówki lampa mi wyskoczyła na zewnątrz. Tak więc nie ma sensu odkręcać tego plastiku nad rejestracją z zewnątrz (chyba, że w celu wymiany tych śrub i zabezpieczeniu przed korozją).
    Było Honda Civic VII EU8 D16V1
    Jest Seat Leon Cupra R310

Comment

Stojąc za autem łapiesz za klosz, przesuwasz w lewo (albo w prawo - nie pamiętam), a potem ciągniesz do siebie.
      Last edited by kubsztyk; 28-05-2018, 07:26.

Comment

nie ruszaj tych zardzewiałych śrubek! jak koledzy podpowiadają, lampki są mocowane na zasadzie zatrzasku, od wewnątrz jest zaczep który naciskasz i lampka wyskakuje sama.
        Kierownik Działu Diesla

Comment

Zamieszczone przez rambo7 Zobacz posta
          nie ruszaj tych zardzewiałych śrubek! jak koledzy podpowiadają, lampki są mocowane na zasadzie zatrzasku, od wewnątrz jest zaczep który naciskasz i lampka wyskakuje sama.
          Właśnie chodzi o to ze próbowałem tą metoda ale wydawało mi się za jest za mało miejsca żeby to przeszło, bo próbowałem to obracać każda możliwa strona i nie chciało wyjść. Spróbuje jeszcze wieczorem i się odezwę

Comment

Wszystko robi się od zewnątrz auta tak, jak opisałem. Próbuj, potrzeba trochę siły po kilku latach nie ruszania tego. Jest ciężko, ale da się.

Comment

da się, tylko dokłądnie zobacz gdzie są zatrzaski, odpowiednio je naciśnij i samo wyskakuje: https://www.cklasapl.com/honda_civic...jnej-3554.html
              Kierownik Działu Diesla

Comment

Przede wszystkim to nie wiemy czy kolega ma 3D czy 5D. U mnie w 3D nie ma żadnej klapki od wewnątrz bagażnika, więc nie da się nacisnąć zatrzasków, tylko trzeba wyjmować od zewnątrz przesuwając klosz.

Comment

Zamieszczone przez kubsztyk Zobacz posta
                  Przede wszystkim to nie wiemy czy kolega ma 3D czy 5D. U mnie w 3D nie ma żadnej klapki od wewnątrz bagażnika, więc nie da się nacisnąć zatrzasków, tylko trzeba wyjmować od zewnątrz przesuwając klosz.
                  5D

Comment

da się, tylko dokłądnie zobacz gdzie są zatrzaski, odpowiednio je naciśnij i samo wyskakuje: https://www.cklasapl.com/honda_civic...jnej-3554.html
                    zobacz sam, wyskakuje ale później nie da się wyciągnąć. Podsyłam link z filmikiem https://youtu.be/-7igajFrxcA

I przypominam ze chce wyciągnąć te plastiki gdyż nowe lampki led kupiłem razem z ta obudowa i chce je wymienić

Last edited by grzes41gt; 28-05-2018, 19:46.

Comment

Zamieszczone przez Klysu1999 Zobacz posta
                      zobacz sam, wyskakuje ale później nie da się wyciągnąć. Podsyłam link z filmikiem https://youtu.be/-7igajFrxcA

Potwierdzam że się da, ale odkręć tablicę rejestracyjną będzie wtedy o niebo łatwiej.

Jak już masz w tej pozycji te światełka to odepnij środek od zewnętrznej części plastikowej, bo w całości faktycznie nie wyjdą
                      Last edited by grzes41gt; 28-05-2018, 19:50.
                      Moja ko-Hanka http://www.civicforum.pl/showthread....ck-Mój-TYPE-R

Szerszeń by grzes41gt https://www.civicforum.pl/showthread...�-by-grzes41gt
                      sigpic

Comment

Zamieszczone przez grzes41gt Zobacz posta
                        Potwierdzam że się da, ale odkręć tablicę rejestracyjną będzie wtedy o niebo łatwiej.

Jak już masz w tej pozycji te światełka to odepnij środek od zewnętrznej części plastikowej, bo w całości faktycznie nie wyjdą
                        Dobra udało się, ale musiałem to dosłownie wyrwać z całej siły i podłamac zaczepy w tych plastikach lampek

Comment

Podeślij foto jak to wygląda z tymi ledami (najlepiej po ciemku). U mnie te lampki pewnie kiedyś się rozpadną i może wtedy też ledy założę
                          Było Honda Civic VII EU8 D16V1
                          Jest Seat Leon Cupra R310

Comment

Zamieszczone przez vip1993 Zobacz posta
                            Podeślij foto jak to wygląda z tymi ledami (najlepiej po ciemku). U mnie te lampki pewnie kiedyś się rozpadną i może wtedy też ledy założę
                            Pewnie, trzymaj

Comment

tak daje że można śmiało jeździć tyłem do przodu. To jeszcze ja poproszę, załącz wsteczny ... tak dla porównania które mocniejsze ?
                              Kierownik Działu Diesla

Comment

Working...
                              X