Witam kupiłem jakiś czas temu nowe radio bo poprzednio miałem chińskie a jak one grają to pisać nie muszę, teraz jest o wiele lepiej jednak jak ściszę do 10-20 to w prawym głośniku słychać pierdzenie, jak pod głoszę do 30 to nie słychać tego, wyczytałem gdzieś że gość miał to samo i wymienił głośnik na inny w jego przypadku Pioneer za 160 zł i przestało mu pierdzieć tylko czysto grało. Czy to mi pomoże czy to wina kabli?
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Nowe radio Pioneer
Collapse
X
-
Zamieszczone przez adamek940225 Zobacz postaCzy to mi pomoże czy to wina kabli?
Zamień głośniki miejscami.
-
Da Ci to, że zobaczysz co jest niesprawne.
Jeżeli głośnik z innych drzwi będzie grał normalnie, a ten pierdzący będzie nadal pierdział w innych drzwiach to znaczy że uwalony głośnik. A jeśli ten sprawny zacznie pierdzieć to znaczy że coś z radiem/kablami.
Ja bym jeszcze zobaczył złącza przy głośnikach kiedyś miałem zaśniedziałe złącza co powodowało, że głośnik pierdział bo czasem przerywało na ułamek sek połączenie
Comment
-
Radzę z nimi ostrożnie, bo wsuwki mogą się wyrobić i pęknąć jak będziesz zaciskał i rozginał - to tylko blaszki. Także jak zaciskasz to z głową.
Nie wiem jak to jest w Hondach, bo mam swoją od 2 miechów, ale w Puncie jak się bawiłem to wsuwki nie były dobrej jakości. A jak się taką połamie to trzeba kombinować - zawsze to więcej roboty. W sumie zawsze można dolutować na stałe
Próbuj najpierw wsuwki, a potem jak to nie pomoże zamień głośniki i zobaczysz co dalej.
Comment
Comment