Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Nowe radio Pioneer

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Nowe radio Pioneer

Witam kupiłem jakiś czas temu nowe radio bo poprzednio miałem chińskie a jak one grają to pisać nie muszę, teraz jest o wiele lepiej jednak jak ściszę do 10-20 to w prawym głośniku słychać pierdzenie, jak pod głoszę do 30 to nie słychać tego, wyczytałem gdzieś że gość miał to samo i wymienił głośnik na inny w jego przypadku Pioneer za 160 zł i przestało mu pierdzieć tylko czysto grało. Czy to mi pomoże czy to wina kabli?

Zamieszczone przez adamek940225 Zobacz posta
    Czy to mi pomoże czy to wina kabli?
    Raczej mało możliwe. Najprawdopodobniej głośnik ma źle wklejony cylinder, jest wypaczony ,albo dostał wody.
    Zamień głośniki miejscami.

Comment

A co to da że zamienie głośniki miejscami? w sensie lewy o prawych drzwi i prawy do lewych?

Comment

Da Ci to, że zobaczysz co jest niesprawne.
        Jeżeli głośnik z innych drzwi będzie grał normalnie, a ten pierdzący będzie nadal pierdział w innych drzwiach to znaczy że uwalony głośnik. A jeśli ten sprawny zacznie pierdzieć to znaczy że coś z radiem/kablami.

Ja bym jeszcze zobaczył złącza przy głośnikach kiedyś miałem zaśniedziałe złącza co powodowało, że głośnik pierdział bo czasem przerywało na ułamek sek połączenie

Comment

Jak będą zaśniedziałe to wymienić czy wyczyścić? i wgl jak to sie czyści.

Comment

Jeśli złączki masz w postaci wsuwek, to wyciągnij, ściśnij lekko i kilka wsuń i ściągnij, przeczyszczą się same. Można drobnym papierem ściernym potraktować, można użyć płynów do czyszczenia typu "Kontakt".
            Pozdrawiam Czarodziej
            Mój Szogun

Comment

Radzę z nimi ostrożnie, bo wsuwki mogą się wyrobić i pęknąć jak będziesz zaciskał i rozginał - to tylko blaszki. Także jak zaciskasz to z głową.
              Nie wiem jak to jest w Hondach, bo mam swoją od 2 miechów, ale w Puncie jak się bawiłem to wsuwki nie były dobrej jakości. A jak się taką połamie to trzeba kombinować - zawsze to więcej roboty. W sumie zawsze można dolutować na stałe

Próbuj najpierw wsuwki, a potem jak to nie pomoże zamień głośniki i zobaczysz co dalej.

Comment

Working...
              X