Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Civic 2004 - alarm sam sie uzbraja po zamknieciu kluczykiem

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Civic 2004 - alarm sam sie uzbraja po zamknieciu kluczykiem

Witam. Posiadam 2 kluczyki oraz tylko 1 pilot do mojego Civica type S z 2004 roku. Po zamknieciu auta z kluczyka w drzwiach (normalne przekrecenie zamka) po jakichs 30 sekundach uzbraja sie alarm i jak otwieram auto kluczykiem to zaczyna wyć!!! Alarm da sie rozbroic tylko pilotem a mam tylko 1 wiec boje sie ze jak przestanie działać to zostane z wyjącym alarmem i unieruchomionym autem.
    Czy ktoś wie jak sprawić żeby zamykając auto kluczykiem w zamku alarm sie nie uzbrajał? Ewentualnie jak wyłączyć wyjący alarm bez pilota? Dlaczego alarm uzbraja sie zarówno podczas zamykania z pilota jak i klasycznie przekrecając kluczyk, a rozbraja tylko pilotem (oby mi sie nie zepsuł...)?
    Bede wdzieczny za porady. Dodam ze mam klasyczny pilot hondowski z dwoma ciemno szarymi guzikami.
    Pozdrawiam

czy to silnik 2,0? Pilot fabryka dawała tylko 1 szt. Max można zaprogramować 2 klucze. Programowanie kolejnego klucza deaktywuje jednego z kluczyka które były wcześniej. Z tego co piszesz masz to co w 100% wyszło z salonu (mowa o kluczykach i pilocie).
    Zamieszczone przez Civic2004typeS Zobacz posta
    Po zamknieciu auta z kluczyka w drzwiach (normalne przekrecenie zamka) po jakichs 30 sekundach uzbraja sie alarm i jak otwieram auto kluczykiem to zaczyna wyć!!!
    po jaką cholerę ...zamykasz auto z kluczyka?
    ja mam 1 pilot od 8 lat i 1 raz wymieniałem baterię, kluczyk jest w skórzanej torebce na zamek i jest jak nowy. OK, po co zamykasz auto z kluczyka? nie kapuje?
    Alarm da sie rozbroic tylko pilotem
    więc z niego korzystaj . Jeśli chcesz dorobić sobie 2 gi pilot na forum jest kilka wątków Manuali jaki kupić pilot i opis procedury kodowania.
    Czy ktoś wie jak sprawić żeby zamykając auto kluczykiem w zamku alarm sie nie uzbrajał?
    nie ma takiej możliwości.
    Ewentualnie jak wyłączyć wyjący alarm bez pilota?
    to nic nie da ..nadal będzie odcięty zapłon. Poszukaj syrenki pod maską i sprawdź czy jest tam wejście na kluczyk deaktywujący syrenę.
    Dlaczego alarm uzbraja sie zarówno podczas zamykania z pilota jak i klasycznie przekręcając kluczyk, a rozbraja tylko pilotem
    tak jest powiązany układ, taką konfiguracje "ustawiono" impuls zamknięcia drzwi kluczykiem wysyła polecenie aktywowania alarmu.
    Kierownik Działu Diesla

Comment

Dzieki za odpowiedź. Jedyna pozytywna rzecz w tym wszystkim to fakt, że mój pilot wygląda w miarę solidnie, więc może trochę posłuży... Obawiam się tylko sytuacji w której np. pilot się zniszczy albo zamoczy itp. a ja zostane bez dostępu do auta... w takim układzie jedyna opcja to chyba zakup i programowanie drugiego pilota. W związku z tym mam jeszcze jedno pytanko, czy po zaprogramowaniu drugiego pilota do centralnego zamka, automatycznie będzie on obsługiwał alarm?

Comment

jedyna opcja to chyba zakup i programowanie drugiego pilota.
        tak jest, to rozsądne podejście. Widać wcześniejszy właściciel był bardzo poukładany że go nie potrzebował. Przyznam że pierwsze co zrobiłem to zakup pilota i programowanie - tak dla spokojnego spania.
        czy po zaprogramowaniu drugiego pilota do centralnego zamka, automatycznie będzie on obsługiwał alarm
        tak powinno być, ale warunek jest taki (auto masz po lifcie) i pilot musi być odpowiednie dobrany MHz. Nie każdy pilot będzie działać ! nie każdy pilot da się zaprogramować ! tak jest i nawet w ASO gość przychodzi z pękiem pilotów i próbuje ..zazwyczaj od razu trafia, albo za 2 gim razem już trafia ... ale istnieje możliwość że nie zawsze każdy pilot pasuje do danego samochodu.
        Dokładnie wyczytasz co było gadane w Wątku na temat programowania pilota - poszukaj - jest taki wątek na nawet kilka. Jest też info jak programować Pilota - możesz zaryzykować w sumie to nie jest niebezpieczna operacja. Kwestia tego byś wiedział że nie zawsze na 100% sie uda ...jak się coś nie uda to trzeba z innym pilotem próbować aż do skutku.
        Kupując 1 szt nie masz wielkiego wyboru, albo trafisz ..albo nie... istnieje ryzyko 50/50%.
        Ja kiedy dorabiałem nie istniało forum więc skorzystałem z ASO i przez 8 lat ani razu z niego nie skorzystałem ale śpię spokojnie bo jednak go mam .
        Kierownik Działu Diesla

Comment

Dzieki za odpowiedź. Ja też chce spać spokojnie więc spróbuje kupić i zaprogramować drugi pilot. Zobaczymy czy się uda, instrukcji jest dużo i niektóre się troche od siebie różnią, ale spróbujemy...

Comment

Czy ktoś wie jak sprawić żeby zamykając auto kluczykiem w zamku alarm sie nie uzbrajał?
            Tak ja wiem. Wyłączyć sygnał z CZ do alarmu i po sprawie.
            Pytanie po co, napisał byś jak ma na imię ten alarm. Temat fabryczny to rzeka.
            Tak jak pisze rambo7 nigdy nie otwiera się zamka z kluczyka mając wpięty alarm pod CZ.

Comment

Dzieki Panowie, myslalem ze zamykanie kluczykiem w przeciwienstwie do pilota nie aktywuje alarmu...
              Jak ma na imie alarm to nie wiem, nie moglem zlokalizowac centralki ani syreny...
              Last edited by Civic2004typeS; 17-10-2015, 22:42.

Comment

Auto mam od wczoraj wiec testuje jak wszystko działa. Po to jest zamek w drzwiach żeby awaryjnie je otworzyć np. gdy pilot zawiedzie... krotko mowiac musze kupic drugi pilot!

Comment

krotko mowiac musze kupic drugi pilot!
                  Nie musisz, pamiętaj o jednym (nie podałeś nazwy alarmu) większa część alarm ma tak że po 50sek. bez ruchu zamyka auto
                  Nazwa alarmu winna być wbita w serwis i tyle.

Comment

Wlasnie winna byc wbita w ksiazke a tu zero informacji i badz tu madry... echhh

Comment

Jak Tobie pomóc?
                      Na syrenie alarmu jest nazwa.

Comment

Napisze jeszcze raz jest nazwa alarmu na syrenie na 1000% musi być.

Comment

Kolego nie wiem gdzie oni ta syrene schowali... rozgladalem sie dosyc uwaznie pod maska ale nic nie znalazlem. Hania i tak wybiera sie do mechanika na wymiane klockow wiec tam zasiegne jezyka i wtedy dam znac jak sie sprawy mają

Comment

po jakichs 30 sekundach uzbraja sie alarm i jak otwieram auto kluczykiem to zaczyna wyć!!!
                            pisałeś że wyje ..no to śledź skąd wyje..
                            nie wiem gdzie oni ta syrene schowali... rozgladalem sie dosyc uwaznie pod maska ale nic nie znalazlem
                            Powiem tak, coś mi tu się nie klei w całość.
                            Na początku jak Cię czytam wszystko wskazuje na to że masz C-Z i alarm fabryczny, ale fabryka nie zakładała alarmu. Dokładano go dodatkowo. Generalnie nic nie wyje jak wychodzi z fabryki. Mówisz jednak że alarm wyje. No to sprowokuj go niech wyje - otwórz maskę i szukaj - to proste.
                            Last edited by rambo7; 19-10-2015, 07:06.
                            Kierownik Działu Diesla

Comment

Może ma taki alarm jak był w Accordzie 6gen w wersji ES którego miałem. Zamykałeś z pilota to bez dźwięku, z kluczyka też tylko mrugał światłami a jak otworzyłeś drzwi kluczykiem po zamknięciu z pilota - alarm wył! Był to dźwięk klaksonu więc może mieć podłączony alarm pod syreny od klaksonu i nie może ich zlokalizować (są za zderzakiem). 2.0 wychodził w bogatych opcjach (Accord był w full opcji) więc tak mogli rozwiązać alarm fabryczny

Comment

Working...
                              X