Witam. Posiadam 2 kluczyki oraz tylko 1 pilot do mojego Civica type S z 2004 roku. Po zamknieciu auta z kluczyka w drzwiach (normalne przekrecenie zamka) po jakichs 30 sekundach uzbraja sie alarm i jak otwieram auto kluczykiem to zaczyna wyć!!! Alarm da sie rozbroic tylko pilotem a mam tylko 1 wiec boje sie ze jak przestanie działać to zostane z wyjącym alarmem i unieruchomionym autem.
Czy ktoś wie jak sprawić żeby zamykając auto kluczykiem w zamku alarm sie nie uzbrajał? Ewentualnie jak wyłączyć wyjący alarm bez pilota? Dlaczego alarm uzbraja sie zarówno podczas zamykania z pilota jak i klasycznie przekrecając kluczyk, a rozbraja tylko pilotem (oby mi sie nie zepsuł...)?
Bede wdzieczny za porady. Dodam ze mam klasyczny pilot hondowski z dwoma ciemno szarymi guzikami.
Pozdrawiam
Czy ktoś wie jak sprawić żeby zamykając auto kluczykiem w zamku alarm sie nie uzbrajał? Ewentualnie jak wyłączyć wyjący alarm bez pilota? Dlaczego alarm uzbraja sie zarówno podczas zamykania z pilota jak i klasycznie przekrecając kluczyk, a rozbraja tylko pilotem (oby mi sie nie zepsuł...)?
Bede wdzieczny za porady. Dodam ze mam klasyczny pilot hondowski z dwoma ciemno szarymi guzikami.
Pozdrawiam
Comment