Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Silnik nie odpala

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

Więc "nieksiążkowo" , cały figiel polega na możliwości podpięcia kabli, kształcie pokrywy aku. Nie każdy akumulator można "odwrócić". Z tym https://www.motointegrator.pl/produk...-silver-s4-023 chyba jest to generalnie bez znaczenia bo nie ma przetłoczeń pokrywy i można nim kręcić. Tak przynajmniej ze zdjęć wygląda. Ale opis polaryzacji do Twojego też wskazuje na lewy "+". Sama zobacz

Ps. Z tego samego linka masz 5 zakładów w Gdyni które zamontują aku za free i z gwarancją poprawności. Wpisz na górze kod lub tylko Gdynia i masz współpracujące w sieci motointegrator. Oczywiście to bez zobowiązań tylko jako przykład pierwszy z brzegu.
    Last edited by syriuszteam; 15-11-2013, 14:54. Powód: uzupełnienie

Comment

Zamieszczone przez syriuszteam Zobacz posta
      Więc "nieksiążkowo" , cały figiel polega na możliwości podpięcia kabli, kształcie pokrywy aku. Nie każdy akumulator można "odwrócić". Z tym https://www.motointegrator.pl/produk...-silver-s4-023 chyba jest to generalnie bez znaczenia bo nie ma przetłoczeń pokrywy i można nim kręcić. Tak przynajmniej ze zdjęć wygląda. Ale opis polaryzacji do Twojego też wskazuje na lewy "+". Sama zobacz

Ps. Z tego samego linka masz 5 zakładów w Gdyni które zamontują aku za free i z gwarancją poprawności. Wpisz na górze kod lub tylko Gdynia i masz współpracujące w sieci motointegrator. Oczywiście to bez zobowiązań tylko jako przykład pierwszy z brzegu.
      Wasza pomoc jest nieoceniona! Dzięki! Nie cierpię jeździć do Gdańska

Powiem krótko - odpalił. Po nocnym ładowaniu...
      Last edited by syriuszteam; 15-11-2013, 22:31.

Comment

No to do Gdańska dojedziesz
        Ja nie lubie w druga strone, to pewnie przez to, ze tesciowa w Gdyni mieszka

Comment

Joanno, postaraj się nie pisać posta pod postem w tak małych odstępach czasu. Używaj wtedy opcji edycji.

Comment

Zamieszczone przez geesus Zobacz posta
            No to do Gdańska dojedziesz
            Ja nie lubie w druga strone, to pewnie przez to, ze tesciowa w Gdyni mieszka
            Ha! Ha! Ha! Pewnie tak

Właśnie wróciłam, pali na "dotyk", zero zwłoki. Jeszcze się jutro rano na basen muszę dokulać i mogę załatwiać nowy akumulator. Sama jestem ciekawa jak się dalej sprawa potoczy. Dam Wam znać i będę pytać dalej jakby co

Zamieszczone przez Joe_79 Zobacz posta
            Joanno, postaraj się nie pisać posta pod postem w tak małych odstępach czasu. Używaj wtedy opcji edycji.
            Mea culpa, to pewnie z tych emocji, że odpalił
            Czy w takich sytuacjach jak ta, gdy odpowiadam dwóm osobom na dwa różne posty również?

Zdecydowanie tak. Nie piszemy postów jeden pod drugim jeśli czas ich powstania jest zbliżony a czasem wręcz tożsamy. Wtedy proszę edytuj i uzupełnij.
            Last edited by syriuszteam; 15-11-2013, 23:13.

Comment

Kolejny warsztat i kolejny mechanik... Podłączył miernik, włączył światła mijania (na wyłączonym silniku) i w bardzo krótkim czasie stwierdził znaczne wyładowanie akumulatora do tego stopnia, że nie dał rady sam odpalić. Kupiłam nowy akumulator, dziś został zamontowany. Trzymajcie kciuki, żeby objawy nie wróciły i zasiarczenie starego było przyczyną problemów, które opisywałam.
              Póki co idę szukać wątków o oświetleniu bo mam ciemno w bagażniku i nawet nie wiem czy tam było jakieś światło czy nie a jesli tak to jakie i gdzie

Dzięki za wszystkie sugestie, dam znać za jakiś czas co w sprawie.
              Pozdrowienia!

Comment

swiatelko jest po prawej stronie, powinna tam zaroweczka w5w siedziec, najpierw sprobowalbym wymienic. Jak nie pomoze to przyczyn moze byc kilka, jest nawet gdzies opisana procedura testowa, wymaga posiadania woltomierza, bo prad sie sprawdza miedzy pinami.

Comment

Zlokalizowałam, ale obudowa stawia opór przy próbie otwarcia i trochę się obawiam tak na siłę szarpać... Spróbuję jutro za jasnego, dzięki za podpowiedź
                  Last edited by Joanna_W; 21-11-2013, 22:54.

Comment

Working...
                  X