Witam,jestem szczęśliwym posiadaczem hani 1996r 3 d ale od jakiegoś roku zaczęło pukać zawieszenie tak jakby z prawej strony.Na przeglądzie powiedziano mi,że wszystko jest ok, prosze pomóżcie nie wiem co jest grane.POZDRAWIAM!!!!
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Dziwne stuki w zawieszeniu!!!
Collapse
X
-
Zobacz czy osłony nadkoli masz dobrze założone, bo czasami nadkole wali podczas jazdy o nadwozie i stąd mogą być te stuki. Bo jak piszesz na przeglądzie było wszystko ok.Moja była: Honda CRX del Sol VTi B16A2
Moja była: Honda Civic '92 EG8 1.5 (D15B7) automat (V gen) sedan 4D wer. USA
TPGarage - MECHANIKA - DIAGNOSTYKA - KLIMATYZACJA - WULKANIZACJA - SPAWANIE TIG/MIG - SPAWANIE PLASTIKÓW - PRANIE TAPICEREK SAMOCHODOWYCH
PRANIE TAPICEREK SAMOCHODOWYCH - WARSZAWA I OKOLICE
OGLĘDZINY SAMOCHODÓW PRZEZ ZAKUPEM - WARSZAWA I WOJ. MAZOWIECKIE
-
Pewnie sprawdził mechanikę, jak to mechanik. Założę się, że nadkoli nie sprawdził.Moja była: Honda CRX del Sol VTi B16A2
Moja była: Honda Civic '92 EG8 1.5 (D15B7) automat (V gen) sedan 4D wer. USA
TPGarage - MECHANIKA - DIAGNOSTYKA - KLIMATYZACJA - WULKANIZACJA - SPAWANIE TIG/MIG - SPAWANIE PLASTIKÓW - PRANIE TAPICEREK SAMOCHODOWYCH
PRANIE TAPICEREK SAMOCHODOWYCH - WARSZAWA I OKOLICE
OGLĘDZINY SAMOCHODÓW PRZEZ ZAKUPEM - WARSZAWA I WOJ. MAZOWIECKIE
Comment
-
U mnie było to samo i okazało się ze awarii uległ o dziwo prawie nowy amortyzator miał luz wewnetrzny i sobie pukał i mnie do białej gorączki doprowadzał , wymieniłem wszystko sworzeń górny dolny nawet klocki bo myślałem ze gdzieś mogą stukać łożysko w kole , byłem na warsztacie , sprawdzili na trzepakach wszystko ok tłumienie jak nowy a tu sie okazało ze to amor właśnie i musiałem zmienić , a sposób na sprawdzenie znalazłem taki ze otorzyłem mache wlazłem nogami nad tą belkę między lampami i trzymając sie maski tak zacząłem nim bujac ze mało na bok się nie przewróciłi na koncu przechyłu na jedna strone usłyszałem stuk zawołałem ojca głowa w nadole i nasłuchał ze to z amora poszedł do rozbórki i sprawa wyszła , a co sie nerwów przy tym najadłem to szok , aha jeszcze wczesniej luzy na maglownicy kasowałem i drązkek kierowniczy zminiłem , no wszystko
pozdrawiam
Profesjonalna wymiana podświetlenia zegarów EJ9 na diodowe SMD idealnie równomierne światło na każdej cyfrze - dział sprzedam zapraszam
Comment
-
Zamieszczone przez yaro253 Zobacz postaAha zapomniałem dopisać przy paleniu gumy podskakuje mi cały przód jakby koła traciły przyczepność!!!
Comment
-
No ja akurat gumy nie palechyba że innej gumy
hehe ale poważnie to jeszcze nie wiem jaki tam masz silniczek ale jeśli jakiś mocniejszy typu 1.6 turbo hiper power max itp itd
to masz w zawieszeniu coś takiego jak stabilizator i on też może stukać, ale jesli to nie amor i nie stabilizator , to jednak najczęściej stuki przy skręcaniu są powodowane przez sforzeń wachacza raczej ten dolny lub końcówkę drążka kierowniczego , u mnie waliło nie przy skręcaniu tylko w każdej pozycji koła .
Profesjonalna wymiana podświetlenia zegarów EJ9 na diodowe SMD idealnie równomierne światło na każdej cyfrze - dział sprzedam zapraszam
Comment
-
Na poczatku sprawdź klapę bagażnika....
U mnie zaczęło stukać z tylu kilka tygodni temu, najpierw byly to pojedyncze metaliczne stuki a potem przechodzilo wrecz w terkotanie, zwlaszcza podczas jazdy po drobnych nierównościach.
Wystarczylo wyregulować gumowe odbojniki i problem zniknął.
A mechanik juz sie brał za wymianę tulejek wahaczaDD
Comment
-
Zamieszczone przez yaro253 Zobacz postaprzy paleniu gumy podskakuje mi cały przód jakby koła traciły przyczepność!!!
Comment
Comment