Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

sporadyczny szum w kołach

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• sporadyczny szum w kołach

Witam,
    mam problem z pojawiającym się szumem przy pokonywaniu zakrętów głownie w prawo, tak przy większych prędkościach i głownie przy zakrętach w prawo. myśałem ze to z prawej strony słychać, samochód podnoszony i sprawdzany czy szumów nie słychać. dodatkowo słychać ten szum przy pokonywaniu nierówności ale jak samochód , zawieszenie podniesie się do góry

Łożyska kół. Skoro większy szum gdy skręcamy w prawo, to w którymś z lewych kół
    sigpic
    Moja piękna - http://www.civicforum.pl/showthread....stia-EG3-D13B2
    Custom Buggy 126p - http://www.civicforum.pl/showthread....t=custom+buggy

Comment

jeszcze trochę dziwne pytanie mam ile mozna pojezdzić na takim łozysku co co mało słłychać, jak u mnie a ile jak juz zacznie mocniej?? rozleci się, zblokuje koło??

Comment

Zamieszczone przez m_isie_k Zobacz posta
        mam problem z pojawiającym się szumem przy pokonywaniu zakrętów głownie w prawo,
        Zamieszczone przez m_isie_k Zobacz posta
        Łożyska kół. Skoro większy szum gdy skręcamy w prawo, to w którymś z lewych kół
        Jeśli szumi tylko w zakrętach to bardziej od łożyska prawdopodobny jest przegub zewnętrzny. Mechanik z podnośnikiem powinien to zdiagnozować bez szczególnych problemów.
        Pzdr.

Comment

taki szum też będzie sie pojawiał przy unoszeniu samochodu lekko w górę na nierównościach podczas jazdy prosto??

Comment

Szumi czy buja autem podczas rozpedzania? Czujesz takie cos po ktorejs ze stron?
            EX Civic FN1
            EX Civic ED7
            EX Civic EP2
            EX Civic FD7 FL
            EX Civic FN2
            EX Civic FG1
            EX Civic FD7
            EX Civic EM2
            EX Accord CL3
            EX Accord CG8
            EX Civic MB6
            EX Civic MB4
            EX Civic MB2

Comment

szumi i nie buja. ale mam wrażenie że delikatnie kierownica drga np przy np 100km/h ale mi sie wydaje ze to moze byc przy nierównosci szosy takie drganie

Comment

Masz to co ja miałem - przegub zewnętrzny. Po wymianie ustąpiły objawy jak u Ciebie. Na końcu jeszcze geometria i zapomniałem o sprawie.
                EX Civic FN1
                EX Civic ED7
                EX Civic EP2
                EX Civic FD7 FL
                EX Civic FN2
                EX Civic FG1
                EX Civic FD7
                EX Civic EM2
                EX Accord CL3
                EX Accord CG8
                EX Civic MB6
                EX Civic MB4
                EX Civic MB2

Comment

a da się to na oko sprawdzić czy jest zużyty??

Comment

Jeżeli zewnętrzny to zapewne pęknięta osłona i zawalona smarem. Skręć koła w prawo lub lewo do końca i zobaczysz przegub.
                    sigpic
                    Moja piękna - http://www.civicforum.pl/showthread....stia-EG3-D13B2
                    Custom Buggy 126p - http://www.civicforum.pl/showthread....t=custom+buggy

Comment

tak jak napisał kolega. Sprawdź czy nie masz luzów w kołach. Poruszaj nimi na postoju rękami.
                      EX Civic FN1
                      EX Civic ED7
                      EX Civic EP2
                      EX Civic FD7 FL
                      EX Civic FN2
                      EX Civic FG1
                      EX Civic FD7
                      EX Civic EM2
                      EX Accord CL3
                      EX Accord CG8
                      EX Civic MB6
                      EX Civic MB4
                      EX Civic MB2

Comment

a mogą lekko pukać przy ruszaniu jak się sprzegło puszcza??
                        mam tez takie wazenie ze to z tyłu szumi i teraz raz w lewym ra w prawym kole

Comment

jeśli puka przy ruszaniu na skręconych kołach to przegub zewnętrzny jest do wymiany.

Comment

puknie sobie przy ruszaniu ale na wyprostowanych kołach przy skręconych nic nie słysze, ewentualnie z zewnątrz samochodu ktoś bedzie musiał posłuchać

Comment

to były przeguby. kilkanaście metrów od domu było rach ciak trach i po przegóbie wymieniłem 2 bo z dwóch stron szumiało to. za 2 zapłaciłem ok 330zł

ps za długo od pojawienia się objawów nie pojeździłem szybko ciort go trafił

Comment

Working...
                              X