Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

cos mi z tylu puka??? tylko co???

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

Zamieszczone przez LoBo Zobacz posta
    ja mam inny problem:

1) metaliczny stuk z tyłu (jakby o pusty zbiornik)
    2) lokalizacja (prawy tył, sporadycznie lewy tył ale rzadko)
    3) kiedy występuje (TYLKO w dni kiedy pada)
    4) okoliczności wyst. (najczęściej dziury, ALE zdarza się gdy auto stoi i 'wskoczę' na fotel kierowcy)
    5) waga (nie ma znaczenia; czy sam cz z pasażerem z przodu dźwięk potrafi wystapić)

co Wy na to ?, problem (lub nie) występuje od kiedy kupiłem autko, rok temu dźwięk tylko dochodził z prawego-tyłu ale od miesiąca dało się go usłyszeć z lewego-tyłu, czy to może być koło zapasowe ?

no niestety ale jest to specyficzna przypadłość niektórych Civiców. Sprężyny z tylu do wymiany. Mam to samo i też tylko w dni deszczowe, Jedyne co jeszcze mi zostało do wymiany to sprężyny i te gumowe elementy od góry po których sprężyna się porusza.

Comment

No dokładnie. Temat rzeka i można wałkować do upadłego - ale rozwiązaniem na to ponoć jest kawałek gumowego węża naciągniętego na zwój / na grzbiecie i spodzie sprężyny przed zmontowaniem jej z amortyzatorem- zapobiega to uskokowi spreżyny w gnieździe, który to chyba właśnie najczęściej pojawia się gdy jest mokro.

Aha i sprostowanie - to co opisuje to jest raczej taki tępy stuk/puknięcie niż metaliczny dźwięk.
      Last edited by Gość; 27-10-2009, 19:01. Powód: dopisek

Comment

dzięki, zainteresuję się tym , dodatkowe pytanie, czy to oznacz ich zużycie (jeśli tak to czy da się określić ich stopień) czy mogę z tym np jeździć spokojnie ?, co prawda z lewej strony jest to sporadyczne ale z prawej występuje naprawdę często w taką pogodę jak dzisiaj w Łodzi

Comment

Working...
        X