Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

cos mi z tylu puka??? tylko co???

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• cos mi z tylu puka??? tylko co???

mam honde civic sedan z 99roku, i ostatnio zauwarzylem ze cos mi puka, odglos dochodzi tak jakby z tylu.... dzis odkrecalem tylne kolo, bo mialem w nim luzy, myslalem ze to przez wachacze i lozysko, ale wszystko wydaje sie byc ok, lecz kolo ma dalej lekkie luzy, i nadal slychac pukanie... co to moze byc. pomozcie z gory dziekuje

Może to głupie, ale u mnie jakieś drobne biegały po bagażniku pod kołem zapasowym i jeszcze jakieś stare żarówki. Jak odkręciłem zapas i posprzątałem pukanie zniknęło.

Comment

ja wyciagnolem wszystko z bagarznika i dalej cos puka... a poza tym niewiem co zrobic z tym kolem ma lekkie luzy....

Comment

zajedź na stacje diagnostyczną na trzepaki i wszystko będzie jasne!miałem tak samo i okazało się że tuleje na wahaczach wybite.zmieniłem i jest ok!!

Comment

cukierki,tulajki,amorki

Comment

i zobacz górne mocowanie amortyzatorów
            jak zdejmiesz lub odchylicz atrapy w bagażniku to może się okazać że odboje są wybite i amort. napierd...... w tulejach
            pozdro

Comment

na 90% tuleja wahacza ta duża.

Comment

Sprawdź łożyska w kołach !!!

Comment

Też mam problem z pukaniem.. tyle że to ani drobne, ani nic podobnego nie jest. Nie było tego jeszcze przed zimą, a teraz jak zapakuje do tył np 3 osoby, albo jakiś cięższy bagaż to mam wrażenie jakby amortyzator był dobijany i pukał, albo w kazym razie coś innego w okolicy prawego tylnego koła.

Łożysko chyba bym wyeliminował.. a jak sprawdzić czy to nie jest wspomniana gdzieś wyżej tuleja?

Comment

Mam to samo i dokładnie na tym samym kole.Jaki jest koszt tych tulei na wahaczach?

Comment

ale o ktore tulejki Cypel ci chodzi??cukierki to koszt ok 110 zl za orginal tulejka amortyzatora tylna to 60 zl orginal a tulejki co ida obok piaty i do ramy to koszt 130 zl orginal robilem je w swojej hani

Comment

Wsadź kogoś do bagażnika i zrób parę kilometrów i będziesz wiedział gdzie stuka. Tak jak pisał sproket to mogą być gumki amortyzatora.
                        sigpic

Comment

mam to samo. W moim przypadku jest to tulejka. Koszt to tak jak pisał kolega kolo 60 zł. Gdzies widziałem nawet za 40 zł.
                          Last edited by Gość; 15-04-2009, 16:03.

Comment

jezeli stukanie jest w tylnym prawym kole przy obciazeniu obstawiam ze tłumik bije o wachacz.Ja tak miałem jak jechalem w dwie osoby wszystko ok jak tylko dociazyłem tył biło przy skrecie w prawo i na dziurach

Comment

ja mam inny problem:

1) metaliczny stuk z tyłu (jakby o pusty zbiornik)
                              2) lokalizacja (prawy tył, sporadycznie lewy tył ale rzadko)
                              3) kiedy występuje (TYLKO w dni kiedy pada)
                              4) okoliczności wyst. (najczęściej dziury, ALE zdarza się gdy auto stoi i 'wskoczę' na fotel kierowcy)
                              5) waga (nie ma znaczenia; czy sam cz z pasażerem z przodu dźwięk potrafi wystapić)

co Wy na to ?, problem (lub nie) występuje od kiedy kupiłem autko, rok temu dźwięk tylko dochodził z prawego-tyłu ale od miesiąca dało się go usłyszeć z lewego-tyłu, czy to może być koło zapasowe ?

Comment

Working...
                              X