czy orientuje sie ktos ile kosztowal by remont kompletny zawieszenia w mojej 5d :>?? i ile kazda czesc z osobna by kosztowala;>??
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
remont zawieszenia
Collapse
X
-
mazi jesli chcesz zrobic remont calego zawieszenia razem z amorkami to sa bardzo duze koszty jedz do dobrego mechanika niech ci sprawdz wszystkie tuejki łyżka czy sa dobre amorki sprawdz sobie na stacji obsługi po cowymieniac cos co jest dobre
Comment
-
komplet zawieszenia to Cie wyniesie ok 2 tys...jeśli będzesz chciał robić wszystko z przodu i wszystko z tyłu. Ja ostatnio wymieniałem wszystkie amortyzatory i prAWie wszystkie tuleje z tyłu, nie wymieniając tuleji z przodu bo są w bardzo dobrym stanie i wyniosło mnie to 1600 zł (przy dobrych rabatach na części wraz z robocizną). Za komplet amortyzatorów w sklepie zapłacisz ok 1tys chyba że masz sklep z upustami bądź znajomego w sklepie albo zamówisz przez net. (wtedy będziesz miał taniej, nawet za ok 750 zł komplet.Last edited by R19K10S; 24-01-2009, 09:54.
Comment
-
Mazi, jak pojedziesz do ASO z takim zamiarem to podwoisz wartość auta
A tak na poważnie to tuleje/cukierki duże wahaczy wzdłużnych z tyłu musisz mieć z ASO - do 5D mają specjalne wzmacniane (niektórzy zakładają je też do 3D)
Zamienniki zrywają się po kilku tysiącach km i muszę też wspomnieć, że NOK nie robi cukierków OEM dla ASO Hond (robi za to dla Hondy bdb uszczelniacze olejowe).
Sprzedawcy bajerują a cukierki NOK'a są miększe niż oryginały ...
Resztę części kupisz np. w Intercars / Japancars (sklep.intercars.com.pl) i na Allegro (polecam japońskie 555),
amortyzatory Sachs'a - niestety trwałość Kayab to już historia ...Last edited by PeJot; 24-01-2009, 19:35.
Comment
-
A ja mam z kolei taki problem, że moja Hania 1995 d14a2 5D jest przechylona :/ Lewa strona samochodu jest jakieś 5-6 cm niżej niż prawa. Narazie z tym jeżdżę, ale strasznie zaczyna mnie to wkurzać bo niepewnie sie już czuje jadać np na prawym zakręcie.
Macie jakiś pomysł na to? Jakie mogą być koszty?
W sumie mógłbym teraz skombinować jakiś 1000 zł myślicie że starczy? I czy z drugiej strony jest sens tak inwestować w bądź co bądź nie nowe auto?
Comment
-
Zamieszczone przez jump23 Zobacz postapejot moze masz racje z tymi cukierkami z tylu ja mam orginalne juz 160 tys i sa lekko oberwane ale luzow nie ma za niedlugo bede je wymienial ale na zamienniki febi zobaczymy ile one wytrzymaja ludzie mowia ze ok 30-40 tys
Comment
Comment