Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

remont zawieszenia

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• remont zawieszenia

czy orientuje sie ktos ile kosztowal by remont kompletny zawieszenia w mojej 5d :>?? i ile kazda czesc z osobna by kosztowala;>??

na stronie jc,i fota sa podane ceny, w aso bedzie drogo i to sporo,a dlaczego cale chesz robic

Comment

bo chce byc pewny w 100% ze mam sprawne zawieszenie bo chce zrobic wsio na igielke i cieszyc sie hania jak najdluzej samuraj daj ceny mniej wiecej za czesci i za robocizne

Comment

cweny, sworznie zaczynaja sie od 20 zl za szt,wieksze po 40-50 szt robocizna w zaleznosci od 15 zl zwyz

Comment

mazi jesli chcesz zrobic remont calego zawieszenia razem z amorkami to sa bardzo duze koszty jedz do dobrego mechanika niech ci sprawdz wszystkie tuejki łyżka czy sa dobre amorki sprawdz sobie na stacji obsługi po cowymieniac cos co jest dobre

Comment

komplet zawieszenia to Cie wyniesie ok 2 tys...jeśli będzesz chciał robić wszystko z przodu i wszystko z tyłu. Ja ostatnio wymieniałem wszystkie amortyzatory i prAWie wszystkie tuleje z tyłu, nie wymieniając tuleji z przodu bo są w bardzo dobrym stanie i wyniosło mnie to 1600 zł (przy dobrych rabatach na części wraz z robocizną). Za komplet amortyzatorów w sklepie zapłacisz ok 1tys chyba że masz sklep z upustami bądź znajomego w sklepie albo zamówisz przez net. (wtedy będziesz miał taniej, nawet za ok 750 zł komplet.
            Last edited by R19K10S; 24-01-2009, 09:54.

Comment

chlopaki zniechecacie mnie tymi cenami ale jak mus to mus podskocze na stacje kontroli niech mi dokladnie powiedza co jest do wymiany i wtedy dopiero

Comment

tak bedzie najlepiej a cos ci stuka podczas jazdy?

Comment

nic mi nie stuka tylko przy 170km tak jakby byl mniej stabilny na drodze :P no i przeguby do wymiany bo zaczynaja stukac ile koszt przegubów i ich wymiana;>?? chodzi mi o nowe

Comment

mi tez przeguby przy skrecie 90 stopni cos strzela koszt przegubu to ponad 100 zł a sam na allegro znalazlem za chyba 130 zł dobre ponad 200 zł a wymiana roznie zalezy jaki mechanik ja swojego pytalem to chcial 100 zł za 2 sztuki

Comment

Mazi, jak pojedziesz do ASO z takim zamiarem to podwoisz wartość auta

A tak na poważnie to tuleje/cukierki duże wahaczy wzdłużnych z tyłu musisz mieć z ASO - do 5D mają specjalne wzmacniane (niektórzy zakładają je też do 3D)

Zamienniki zrywają się po kilku tysiącach km i muszę też wspomnieć, że NOK nie robi cukierków OEM dla ASO Hond (robi za to dla Hondy bdb uszczelniacze olejowe).
                      Sprzedawcy bajerują a cukierki NOK'a są miększe niż oryginały ...

Resztę części kupisz np. w Intercars / Japancars (sklep.intercars.com.pl) i na Allegro (polecam japońskie 555),
                      amortyzatory Sachs'a - niestety trwałość Kayab to już historia ...
                      Last edited by PeJot; 24-01-2009, 19:35.

Comment

A ja mam z kolei taki problem, że moja Hania 1995 d14a2 5D jest przechylona :/ Lewa strona samochodu jest jakieś 5-6 cm niżej niż prawa. Narazie z tym jeżdżę, ale strasznie zaczyna mnie to wkurzać bo niepewnie sie już czuje jadać np na prawym zakręcie.
                        Macie jakiś pomysł na to? Jakie mogą być koszty?
                        W sumie mógłbym teraz skombinować jakiś 1000 zł myślicie że starczy? I czy z drugiej strony jest sens tak inwestować w bądź co bądź nie nowe auto?

Comment

Chetka życie Ci jest niemiłe ? 8-0

Wpadnij do mechanika niech obejrzy - może któraś sprężyna pękła ... ceny sprawdź na allegro.

Comment

pejot moze masz racje z tymi cukierkami z tylu ja mam orginalne juz 160 tys i sa lekko oberwane ale luzow nie ma za niedlugo bede je wymienial ale na zamienniki febi zobaczymy ile one wytrzymaja ludzie mowia ze ok 30-40 tys

Comment

Zamieszczone przez jump23 Zobacz posta
                              pejot moze masz racje z tymi cukierkami z tylu ja mam orginalne juz 160 tys i sa lekko oberwane ale luzow nie ma za niedlugo bede je wymienial ale na zamienniki febi zobaczymy ile one wytrzymaja ludzie mowia ze ok 30-40 tys
                              Wg mnie nie ma sensu, chyba że za 30 tys. sprzedajesz auto

Comment

Working...
                              X