Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Cukierki-czy jest sens??

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Cukierki-czy jest sens??

Witam. Dziś na serwisie stwierdzono u mnie, że mam do wymiany 2 x sworznie, 4x tuleje wahaczy i tylne cukierki. Teraz pytanko, co się będzie działo jeśli trochę z wymianą pozlekam, gdyż koszta wymiany razem z częściami wyniosłyby trochę więcej niż myślałem. Dodam, że nie słyszę żadnego stukania w zawieszeniu, a nierówności znosi bardzo dobrze.
    Last edited by BeatleJohn; 15-01-2009, 21:09.

No ktoś mnie straszy, że jak nie zrobię sworzni to karoseria może ciężko ucierpieć, więc nie wiem, czy to poważne, czy też nie. Osobiście jeszcze trochę poczekam, na dogodniejszy okres finansowy, ale nie wiem, czy na tym auto za bardzo nie ucierpi??

Comment

Dziei Toliusz. Mi wyliczyli za jeden swożeń 85pln + wymiana 80pln i to wszytsko razy dwa, czyli 330 pln. Nie wiem ile kosztują OEM-owskie tuleje, ale za wymianę każdego 30 pln.

Comment

jeżeli chodzi o cukierki do tyłu to koszt orginału to 110 zł a jakie tuleje jeszcze masz do wymiany

Comment

Te cztery górne w przednich wachaczach.

Comment

to koszt tych tulejek to ok 50 zl za orginal gorzej jest z tylu tam tulejki kosztuja powyzej 100 za sztuke jedynie tulejki amorkow sa tansze bo 60 zl

Comment

Kurcze nie przedstawia to sie w różowych barwach wszystko

Comment

no jesli wzmienisz te tulejki z przodu to wyjdzie ci koszt ok 80 zl za sztuke z robota a z tylu 140 jesli orginal wsadzisz sam robilem z tylu od strony kola koszt 130 za tulejke orginalna dalem na lato czekaja mnie tez cukierki i tulejki amorkow z tylu razem koszt ok500 zl ale potem spokoj na dlugi czas jesli dasz orginalne

Comment

No wiesz... jak umiesz to sam ogarnąc to jest rewelacja, ale u mnie nie ma takiej opcji. Raz: brak doświadczenia Dwa: brak garażu i narzędzi. Dlatego też wyliczyli mi za jeden sworzeń (jakiś dobry zamiennik) 85pln + 80pln (robocizna) za wymianę jednej gumki co dało cenę (bez ceny OEM-owskich tulei) z cukierkami (80pln dobry zamiennik + 60pln za robociznę od sztuki) ok. 600pln...

Comment

ja mam mechanika co robi tylko hondy i za wymiane tulejki liczy mi 30 zł za sztuke i od razu od niego biore tez czesci za te tulejki wymieniam na orginalne bo powiedzial mi ze na zamienniku przejade ok 30-40 tyś a orginal to jest 100 tyś przebiegu spokojnie ale jak ci policzyli za wymiane 80 zł za sworzeń do za drogo powinno być połowe taniej a wymiana tulejki to koszt 30-40 zł max chyba musisz zmienic mechanika

Comment

Zamieszczone przez rutkose Zobacz posta
                      No wiesz... jak umiesz to sam ogarnąc to jest rewelacja, ale u mnie nie ma takiej opcji. Raz: brak doświadczenia Dwa: brak garażu i narzędzi. Dlatego też wyliczyli mi za jeden sworzeń (jakiś dobry zamiennik) 85pln + 80pln (robocizna) za wymianę jednej gumki co dało cenę (bez ceny OEM-owskich tulei) z cukierkami (80pln dobry zamiennik + 60pln za robociznę od sztuki) ok. 600pln...
                      mam duzy rabat na wroblewskiego w jc auto,jak bedziesz chcial to mozemy podjechac i sprawdzic ceny,a do mechanika mozemy podjechac przy al. unii sprawdzi ci za free co do wymiany jest i mozesz sie umowic na robote od razu powie ci jaki koszt tego bedzie

Comment

Zamieszczone przez samuraj Zobacz posta
                        mam duzy rabat na wroblewskiego w jc auto,jak bedziesz chcial to mozemy podjechac i sprawdzic ceny,a do mechanika mozemy podjechac przy al. unii sprawdzi ci za free co do wymiany jest i mozesz sie umowic na robote od razu powie ci jaki koszt tego bedzie
                        Hehe dzięki zią Właśnie nie wiem jak jest z tymi zamiennikami, czy rzeczywiście może lepiej zapłacic za oryginały i miec spokój na lata. Zrobię tak, że kupię części, w tym sprężyny obniżające i podjadę tam na al. uni, aby wszystko naraz wymienili A właśnie jeśli mam zamówic sworznie to są jakieś ich rodzaje w aucie, czy poprostu sworznie to sworznie i będą wiedzieli bez pomyłki co zamówic??

Comment

maja katalogi i mowisz im co chcesz,ja mam czesc zamiennikow i spisoja sie dobrze ,w sumie 2 lata po lodzi i tulejki sa ok narazie

Comment

Working...
                          X