Witam. Dziś na serwisie stwierdzono u mnie, że mam do wymiany 2 x sworznie, 4x tuleje wahaczy i tylne cukierki. Teraz pytanko, co się będzie działo jeśli trochę z wymianą pozlekam, gdyż koszta wymiany razem z częściami wyniosłyby trochę więcej niż myślałem. Dodam, że nie słyszę żadnego stukania w zawieszeniu, a nierówności znosi bardzo dobrze.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Cukierki-czy jest sens??
Collapse
X
-
Tagi: Brak
-
no jesli wzmienisz te tulejki z przodu to wyjdzie ci koszt ok 80 zl za sztuke z robota a z tylu 140 jesli orginal wsadzisz sam robilem z tylu od strony kola koszt 130 za tulejke orginalna dalem na lato czekaja mnie tez cukierki i tulejki amorkow z tylu razem koszt ok500 zl ale potem spokoj na dlugi czas jesli dasz orginalne
Comment
-
No wiesz... jak umiesz to sam ogarnąc to jest rewelacja, ale u mnie nie ma takiej opcji. Raz: brak doświadczenia Dwa: brak garażu i narzędzi. Dlatego też wyliczyli mi za jeden sworzeń (jakiś dobry zamiennik) 85pln + 80pln (robocizna) za wymianę jednej gumki co dało cenę (bez ceny OEM-owskich tulei) z cukierkami (80pln dobry zamiennik + 60pln za robociznę od sztuki) ok. 600pln...
Comment
-
ja mam mechanika co robi tylko hondy i za wymiane tulejki liczy mi 30 zł za sztuke i od razu od niego biore tez czesci za te tulejki wymieniam na orginalne bo powiedzial mi ze na zamienniku przejade ok 30-40 tyś a orginal to jest 100 tyś przebiegu spokojnie ale jak ci policzyli za wymiane 80 zł za sworzeń do za drogo powinno być połowe taniej a wymiana tulejki to koszt 30-40 zł max chyba musisz zmienic mechanika
Comment
-
Zamieszczone przez rutkose Zobacz postaNo wiesz... jak umiesz to sam ogarnąc to jest rewelacja, ale u mnie nie ma takiej opcji. Raz: brak doświadczenia Dwa: brak garażu i narzędzi. Dlatego też wyliczyli mi za jeden sworzeń (jakiś dobry zamiennik) 85pln + 80pln (robocizna) za wymianę jednej gumki co dało cenę (bez ceny OEM-owskich tulei) z cukierkami (80pln dobry zamiennik + 60pln za robociznę od sztuki) ok. 600pln...
Comment
-
Zamieszczone przez samuraj Zobacz postamam duzy rabat na wroblewskiego w jc auto,jak bedziesz chcial to mozemy podjechac i sprawdzic ceny,a do mechanika mozemy podjechac przy al. unii sprawdzi ci za free co do wymiany jest i mozesz sie umowic na robote od razu powie ci jaki koszt tego bedzieWłaśnie nie wiem jak jest z tymi zamiennikami, czy rzeczywiście może lepiej zapłacic za oryginały i miec spokój na lata. Zrobię tak, że kupię części, w tym sprężyny obniżające i podjadę tam na al. uni, aby wszystko naraz wymienili
A właśnie jeśli mam zamówic sworznie to są jakieś ich rodzaje w aucie, czy poprostu sworznie to sworznie i będą wiedzieli bez pomyłki co zamówic??
Comment
Comment