Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

JAk wymienić tulejki pod amortyzatorem z przodu?

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• JAk wymienić tulejki pod amortyzatorem z przodu?

potrzbuje jakis instruktarz szukal w necie od paru dni i nie moge znalesc chodzi mi głównie wymiary tych tulejek i czy podczas wybijania starych powinno sie wybic tez metalowa oslonke z wachacza bo po wqybiciu starej tulejki a raczej tego co z niej zostało to nowe tulejki sa za duze zebym je wcisnoł zarowno zamiennik yamato z metalowa oslona jak cale gumowe poliuretany.

tak powinno sie to wycisnac bo to jest czesc tulejki widocznie u ciebie wyszła sama guma i czesc wewnetrzna

Comment

tak to wyglada i stara tulejka a raczej jej pozostalosci nie idzie tego wybic zadnym sposobem przynajmniej moim
      Załączone pliki

Comment

to wyglada jakby cała tulejka ci wyszła

Comment

no wlasnie nie bo wyszla sama guma jak na zdjeciu wyciagłem wachacz jutro pojade na prase i ise okaze

Comment

myslałem ze na tym 1 zdjeciu jest rozerwana ta zewnetrzna czesc ale jak mówisz ze to guma to na 100% została czesc zewnętrzna tulejki mogłes od razu na prase jechac i po problemie by było cieżko takim własnej roboty ściagaczem wycisnąc tulejkę

Comment

ja wole samu doswiadczenie rosnie noi 100zl w kieszeni zostaje

Comment

no niby tak ale do niektórych rzeczy potrzeba narzędzi takich jak prasa czy klucz udarowy bo śruby zawieszenia są cieżkie do odkręcenia

Comment

przetni ta pozostałość tulej brzeszczotem i wybijesz młotkiem

Comment

Mi sie udało zrobić to tak jak opisałem w tym temacie:

ponieważ nie wymontowywałem wahacza to się troche z tym męczyłem, ale ściągacz pomógł mi w zarówno w usunięciu jak i założeniu nowej tulei. Na nową tuleję nałożyłem cieńką warstwę wazeliny technicznej i stosunkowo łatwo wcisnąłem przyrządem.

W twoim przypadku raczej bym sie nie bawił tylko od razu na prasę, tymbardziej jak już nie masz środka tulei..
                    Honda Civic 1.8 140 KM + LPG
                    silnik: r18a2,
                    nadwozie: FK2

Comment

Working...
                    X