potrzbuje jakis instruktarz szukal w necie od paru dni i nie moge znalesc chodzi mi głównie wymiary tych tulejek i czy podczas wybijania starych powinno sie wybic tez metalowa oslonke z wachacza bo po wqybiciu starej tulejki a raczej tego co z niej zostało to nowe tulejki sa za duze zebym je wcisnoł zarowno zamiennik yamato z metalowa oslona jak cale gumowe poliuretany.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
JAk wymienić tulejki pod amortyzatorem z przodu?
Collapse
X
-
tak to wyglada i stara tulejka a raczej jej pozostalosci nie idzie tego wybic zadnym sposobem przynajmniej moimZałączone pliki
Comment
-
myslałem ze na tym 1 zdjeciu jest rozerwana ta zewnetrzna czesc ale jak mówisz ze to guma to na 100% została czesc zewnętrzna tulejki mogłes od razu na prase jechac i po problemie by było cieżko takim własnej roboty ściagaczem wycisnąc tulejkę
Comment
-
Mi sie udało zrobić to tak jak opisałem w tym temacie:
ponieważ nie wymontowywałem wahacza to się troche z tym męczyłem, ale ściągacz pomógł mi w zarówno w usunięciu jak i założeniu nowej tulei. Na nową tuleję nałożyłem cieńką warstwę wazeliny technicznej i stosunkowo łatwo wcisnąłem przyrządem.
W twoim przypadku raczej bym sie nie bawił tylko od razu na prasę, tymbardziej jak już nie masz środka tulei..Honda Civic 1.8 140 KM + LPG
silnik: r18a2,
nadwozie: FK2
Comment
Comment