Witam po długiej przerwie 
Czas trochę zabrać się za doprowadzenie Hondy do miłej jazdy.
Od dłuższego czasu mam problem z drganiami na kierownicy, a właściwie całej budy przy prędkości 100-110km/h. Przy tym przedziale prędkości trzęsie strasznie. W lusterku wew. to nic nie widać. Objaw nasila się wraz z mocniejszym dodaniem gazu.
Robiłem:
-wyważanie kół
-kupiłem nowe opony
-zmieniałem tył z przodem (felgi z oponami)
-geometria przodu jest ok.
Już odżałuję i wymienię, ale kwestia co do wymiany. Przegub, półoś któraś?
Jak sprawdzić? Czy diagnosta jest w stanie to sprawdzić?
Drugą sprawą, a może i powiązaną (choć pojawiła się niedawno) jest głośny stuk przy ruszaniu autem. Teraz to już za każdym razem przy ruszaniu słychać. Wiem, że na prawym kole z przodu jest trochę luzu jak podnosiłem na lewarku. (Tu chyba prędzej diagnosta coś powie)
Doradźcie coś, Pozdrawiam

Czas trochę zabrać się za doprowadzenie Hondy do miłej jazdy.
Od dłuższego czasu mam problem z drganiami na kierownicy, a właściwie całej budy przy prędkości 100-110km/h. Przy tym przedziale prędkości trzęsie strasznie. W lusterku wew. to nic nie widać. Objaw nasila się wraz z mocniejszym dodaniem gazu.
Robiłem:
-wyważanie kół
-kupiłem nowe opony
-zmieniałem tył z przodem (felgi z oponami)
-geometria przodu jest ok.
Już odżałuję i wymienię, ale kwestia co do wymiany. Przegub, półoś któraś?
Jak sprawdzić? Czy diagnosta jest w stanie to sprawdzić?
Drugą sprawą, a może i powiązaną (choć pojawiła się niedawno) jest głośny stuk przy ruszaniu autem. Teraz to już za każdym razem przy ruszaniu słychać. Wiem, że na prawym kole z przodu jest trochę luzu jak podnosiłem na lewarku. (Tu chyba prędzej diagnosta coś powie)
Doradźcie coś, Pozdrawiam
Comment