Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Druga sonda

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

Gwinty podejdą. U mnie natomiast ten 'emulator' był ciut za długi i został odrobinę przycięty... Ale to zależy ile masz tam miejsca przy katalizatorze. i pod jakim katem będzie wejście na sondę w tym czym zastąpisz katalizator.
    The 1st. - EJ9
    The 2nd. - ES7
    The 3rd. - FD7
    The 4th. - CU2
    ------------------------------------------------------------------

Comment

Crisownik działa u Ciebie ten emulator? ja dziś założyłem dopiero zrobiłem reset kompa i po kilometrze znów zaczęła się palić kontrolka. pojeżdżę jeszcze trochę może mu przejdzie

Comment

Niestety nie jestem w stanie tego teraz ocenić bo mam uje... ta druga sondę i na PB tak czy siak ze zapala check. Przed zima pewnie trzeba będzie ogarnąć ta sondę ale teraz jak auto się szybko rozgrzewa i przełącza na LPG to jest OK.

Na LPG mam emulator OBD który zajmuje się druga sonda i mogę śmigać.
        The 1st. - EJ9
        The 2nd. - ES7
        The 3rd. - FD7
        The 4th. - CU2

Comment

u mnie oprócz tego że świeci się czek to nic się nie dzieje, autko śmiga bez problemowo

Comment

Może u ciebie jest walnięta ta sonda podjedż do elektryka niech sprawdzi

Comment

a u mnie po usunięciu katalizatora sonda została podpięta do podwozia opaskami
              jeżdze tak drugi rok i jest ok
              http://www.civicforum.pl/showthread.php?t=19381

Comment

Bedzie śmigać tylko ja bym sprawdził spalanie bo może wzrosnąć... Moze masz jakąś krotka ta tulejkę. Ja dodatkowo w przelotowym miałem już taka 'wypustkę' coś właśnie w rodzaju tulejki i do tego dodałem jeszcze ten 'emulator'.

Gdzieś jeszcze wydaje mi się ze czytałem ze można jakoś do tulejki pod sonda jakaś podkładkę wsadzić żeby ograniczyć dostęp spalin ale nigdy tego nie widziałem wiec nie mam pojęcia co to za patent

U mnie wiem ze jest walnięta sonda bo przed wywaleniem katalizatora tez check się zapalał...
                The 1st. - EJ9
                The 2nd. - ES7
                The 3rd. - FD7
                The 4th. - CU2

Comment

byłem u elektryka, podpiął kompa i pokazało jakieś chwilowe błędy sondy, skasował i jak na razie się nie zapala. tak więc chyba działa wszystko

Comment

Working...
                  X