Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Druga sonda

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Druga sonda

Witam zamierzam przerobić wydech na 2"przelot i założyć kolektor 421 mam pytanie mój katalizator ma sonde ,co z nią zrobić żeby check się nie zapalił ?

Emulator sondy zamontuj. Ale nie dziw się, że spalanie może wzrosnąć.
    http://www.civicforum.pl/showthread.php?t=20434 <----- Moja była srebrna strzała

Comment

A kolektor 421 nie podejdzie razem z katem ?

Cześć a czy tuleja dystansowa do sondy nie zdała by egzaminu ?
      Last edited by rambo7; 17-04-2012, 08:06. Powód: łącz po sobie posty

Comment

Ale po co kombinować i robić sobie problemy. Z silnika 1,4 (zapewne taki masz) za wiele nie wyciśniesz.
        http://www.civicforum.pl/showthread.php?t=20434 <----- Moja była srebrna strzała

Comment

Za trzy tygodnie będe ogarniał wydech ,421 już kupiony jak zamontuje to napisze co i jak zrobiłem

Cześć wydech zmieniony tzn. założony kolektor 421 , katalizator wycięty wstawiony tłumik przelotowy ,środkowy wymieniony na nowy ,końcowy wcześniej miałem wm sport teraz jest oryginał.Wrażenia z jazdy auto lepiej się zbiera z niższych obrotów jest bardziej elastyczne . Check zapala się po ok.200km ale poza świecącą kontrolką nie dzieje się nic spalanie w normie obroty ok , musze pokombinować z tą tulejką bo na razie sonda jest wkręcona normalnie w rure .
          Last edited by rambo7; 17-04-2012, 08:06. Powód: łącz po sobie posty

Comment

Taaa, a później napiszesz temat, że "auto zaczęło palić 15L/100 help co zrobić nie wiem pomuszcie " jak się uda z tulejką - masz farta, jak nie to się musisz pogodzić z tym lub oszukać elektronikę, ale możesz mieć problem ze sprzedażą auta za jakiś czas.

Comment

Tomos wszystko się okaże na razie pali ok zrobiłem 500 km nie spinaj się tak.

Comment

No właśnie mam taki problem,(też mam strumienice i błąd)że na początku spalanie było ok ale teraz wzrosło.... Słyszałem że można wspawać małą rurkę(osłonic w środku sondę)ale nie wiem czy to zadziała...wie może ktoś coś?
                Honda Civic 98r 1.8.B18C4 VTI VTEC DOHC 169 KM. MB6.

Jadą jadą chłopcy w japońcach,Nikt Ich nie dogoni,bo kręcą do końca !

Comment

Cześć ja mam tą drugą sonde w tulejce i jest spokój z checkiem zrobiłem już ok. 2500km

A robiłeś somodiagnostyke ? bo wyższe spalanie będziesz miał od pierwszej sondy ,druga pilnuje tylko katalizatora

Comment

somodiagnostyke? co to jest? bo określenia tego nie znam. a z tą tulejką to własnie słyszałem że dobry pomysł i chyba się wybiorę do mechanika
                    Honda Civic 98r 1.8.B18C4 VTI VTEC DOHC 169 KM. MB6.

Jadą jadą chłopcy w japońcach,Nikt Ich nie dogoni,bo kręcą do końca !

Comment

Panowie możecie zapodać jakieś foto z tego patentu z sondą??

Właśnie chwilę temu wylazłem spod auta i wychodzi na to, że szla* trafił katalizator :/ Chciałbym nie kupować nowego bo i tak ostatnimi czasy ledwo zipie finansowo...

Można by wsadzić strumiennice i zrobić 'coś' z tą sondą :/ Jak tam u was na tej tulejce? jak to się sprawuje? Jest może jakieś inne rozwiązanie?

Czy szukać gdzieś używanego kata?

Pozdrawiam
                      The 1st. - EJ9
                      The 2nd. - ES7
                      The 3rd. - FD7
                      The 4th. - CU2
                      ------------------------------------------------------------------

Comment

Cześć Crisownik wyjmij sonde podjedz do tokarza i niech ci dorobi tulejke z rurki ok.pięć cm. i przegwintuje pod sonde ,ja wspawałem w środek tej tulejki jeszcze podkładke z otworem 6 żeby do sondy nie dostawało się za dużo spalin i trzymało lepiej ciepło bo to też ważne . Ja na tym patencie zrobiłem już z sześć tysi i wszystko gra

Comment

Czyli jest szansa, że taki patent zadziała:

https://allegro.pl/listing.php/searc...mulator+lambda

Nie jest to jakaś bujda?

Dzięki za info to teraz trzeba pomierzyć kata i dobrać coż zamiast :/
                          The 1st. - EJ9
                          The 2nd. - ES7
                          The 3rd. - FD7
                          The 4th. - CU2

Comment

Ja bym brał ten drugi ,mam coś podobnego tylko dorabiane

Comment

a wie ktoś jak z wymiarami? czy podejdzie bez wiercenia i spawania? wystarczy wykręcić sondę i wkręcić tuleje?

Comment

Working...
                              X