Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Problem z klockami :-/

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Problem z klockami :-/

Witam

Zmienilem pol roku temu tarcze hamulcowe i teraz od 2-3 miesiecy mam problem tego typu ze po paru hamowaniach przy skrzyzowaniu zaczynaja klocki strasznie halasowac tzn. tak jak by tarł metal o metal :-/ i tak juz jezdze te 2-3 miesiace i teraz zauwazylem ze chyba tarcze mi sie wykrzywiły bo jak wolno dojezdzam do skrzywowania i hamuje to tak buja przy hamowaniu.

Pierwsze pytanie czy kolcki na ktorych juz jezdze 6miesiecy (sa napewno dobre) to wina ze sa tanie jakies czy ze moglem je spalic??

2pytanie czy tarcze jak sie teraz wykrzywily troche musze je wymieniac??

Dzieki za pomoc

Klocki mogły się zeszklić, ale skoro piszczą to wątpie.
    Bez dokładnego obejrzenia klocków i tarcz wiele nie będziesz wiedział - Nie wiem czy warto się bawić w przetoczenie tarcz. To już musi ocenić ktoś kto ma o tym pojęcie, bo teraz i Ja i Ty sobie zwyczajnie "gdybamy".
    A klocki o wiele lepiej jednak sprawdzają się te droższe, taka prawda.

BTW. jak zmieniałeś tarcze i klocki, pamiętasz co zamontowałeś ???

Comment

jak bedziesz zmieniał sobie klocki to zobacz sobie czy nie masz zapieczonych prowadniczek zacisków bo tez prze znie mozesz miec ten problem wiem z wlasnego doswiadczenia.pozdrawiam

Comment

Tarcze nie wiem jakiej firmy, zaplacilem za nie 135zl za komplet w Łodzi na wroblewskiego a klockow nie wymienialem bo jak wymienialem tarcze to mechanik powiedzial ze klocki jeszcze spokojnie maja ponad polowe powierzchni.
        Ale dzialo mi sie to tez przed zmiana tarcz. A klocki nie piszcza tylko jak sie troche nagrzeja to wydaja dzwiek jak by nie bylo wogole klockow metaliczny dziwek tarcia.

Ja moglem te klocki spalic pol roku temu? czy moze sa kiepskiej jakosci i dlatego jak sie nagrzeja to wydaja taki dzwiek?

Comment

Nie wiem a jakiego mechanika byłeś,ale jak ja wymieniałem tarcze w moim poprzednim samochodzie, mechanik powiedział że jak wymieniasz tarcze to zawsze powinieneś założyć nowe klocki, nie wiem jakie to ma znaczenie ale jakieś napewno.

Comment

Tak jak pisze viater .. przy wymianie jednej częsci ( czyt. tarczy ) powinno się automatycznie wymienić klocki ... gdyż mogą drzeć po nowej tarczy i wycierać i ją i siebie , wymiana samej tarczy mija się z celem ... hmm chyba mądrze napisane

Comment

Tak jak wyżej piszą koledzy. Miałem identyczny dźwięk - problem tkwił w klockach.

Comment

Dzieki za pomoc

Pozdrawiam

Comment

kolego Super napisz mi jak możesz gdzie kupiłes te prowadniczki tzn.jażmo zacisków i za ile.

Comment

a klocki kup TEXTAR,jeszcze mi podziękujesz...........
                    pozdrawiam
                    rafał

Comment

Working...
                    X