Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Samoregulator szczęk blokuje koło

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

Musiał bym się przyjżeć,ale pewnie ma.

Comment

Miałem jedno koło od wewnątrz hakiem a drugie od zewnątrz. Niby w manualu jest rysunek, że od zewnątrz, ale ja dla testów mam od wewnątrz
      Zamieszczone przez m26 Zobacz posta
      Musiał bym się przyjżeć,ale pewnie ma.

Comment

OK dziś odkręciłem koła i sprężynę ustawiłem jak w manualu. Trochę śrubkę zakręciłem, żeby szczęki miały większy luz. Dodatkowo blaszkę samoregulatora trochę prostowałem, żeby jak najdokładniej dotykała zębatek śrubki. Przejechałem ok 300m i ciągle wciskałem hamulec. Narazie nic się nie podkręciło. Pewnie trzeba dobrze rozgrzać hamulce i dłuższa trasa?

Comment

Nie ma takiej potrzeby, po kilku razach się wszystko układa. Obserwuj, powinno być dobrze.

Comment

Zamieszczone przez woody Zobacz posta
            Nie ma takiej potrzeby, po kilku razach się wszystko układa. Obserwuj, powinno być dobrze.
            oby oby

Comment

Trzeba było kogoś poprosić żeby pocisnął lekko na pedał,albo łyżkami rozciągnąć szczęki i sprawdzić czy podkręca.

Comment

Trzeba było kogoś poprosić żeby pocisnął lekko na pedał,albo łyżkami rozciągnąć szczęki i sprawdzić czy podkręca.
                Koło od strony kierowcy podkręca, bo sam hamowałem i oglądałem jak się zachowuje

Comment

Można zobaczyć po linkach czy oba działają.Jak któryś nie reguluje to linka pod popiołką zaraz ma większy skok.

Comment

Można zobaczyć po linkach czy oba działają.Jak któryś nie reguluje to linka pod popiołką zaraz ma większy skok.
                    Ręczny łapie na dwa koła. KCzy grubość szczęk ma znaczenie dla samoregulatora? czy to bez znaczenia, bo i tak podkręci?

Comment

Zamieszczone przez marcin19883 Zobacz posta
                      Ręczny łapie na dwa koła. KCzy grubość szczęk ma znaczenie dla samoregulatora? czy to bez znaczenia, bo i tak podkręci?
                      Po to jest właśnie regulator, reaguje na ścieranie się szczęk.

Comment

Zamieszczone przez woody Zobacz posta
                        Po to jest właśnie regulator, reaguje na ścieranie się szczęk.
                        No właśnie, bo mi w pewnym momencie przestał dociskać szczęki. To pewnie przez za bardzo dokręcona śrubka ręcznego, jeśli obecnie ją popuściłem.

Comment

Linki muszą luzować się całkowicie a dźwigienki muszą cofać się do samego końca,bo inaczej samoregulator nigdy nie zadziała.

Comment

Working...
                          X