Witam. Niedługo zabieram się za wymiane szczęk hamulcowych( tył,bebny). Ma ktoś z forumowiczów jakikolwiek link do poradnika co pokolei robic itp? Znalazłem jeden poradnik ale to jest do civica V... duża różnica w budowie??Dzięki
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Wymiana szczęk hamulcowych
Collapse
X
-
Zamieszczone przez boncki Zobacz postaok.dzieki wielkie. A czym przesmarować wszystkie elementy hamulca?
Co do zacisków jest smar dedykowany do prowadnic i również dedykowany do tłoczków. Wybór masz szeroki. Często dodawane do klocków, tarcz jako gratisy w dobrych sklepach. Przejrzyj producentów choćby na alledrogo.
Comment
-
muszę niedługo wymienić bębny i szczęki w swoim aucie. Czy mógłby mi ktoś poradzić jakiej firmy produkty kupić?
Mam wersję z ABS'em i powiem szczerze mam problem z dopasowaniem części zamiennych.
Comment
-
z tego co się orientowałem, to TRW robi bębny tylko w wersji do bez abs
Chyba, że się myle?
Comment
-
Już po wymianie. Jest tylko "mały" problem...brak ręcznego. Po złożeniu wszystkiego do kupy podciągnąłem troche reczny śrubą pod zapalniczką ale nic nie dało. I jeszcze jedno,posmarowałem gwint samoregulatora smarem,czy to duży błąd? Słyszałem że lepiej oliwką. Może to spowodować wadliwe działanie samoregulatora?
Comment
-
reczny sie podciaga wlasnie przy bębnach nie pod popielniczka jak wielu pisze musisz szczeki tak fajnie rozeprzec dwoma śrubokretami popuszczcając zapadke na samoregulatorze i potem beben wsadzic ale najpierw popuść ta linke co naciagnales pod popielniczka
Comment
-
Czyli rozumiem że najpierw ustawić szczęki tak by po założeniu bębna był jak najmniejszy luz miedzy szczękami a bębnem,ale żeby nie tarły,a dopiero później podciągac pod zapalniczką? I przy okazji...to normalne że linki od ręcznego gdy się ściągnie popielniczke i na nie popatrzy od góry nie są równe? Wydaje się jakby jedna była krótsza i podczas zaciągania ręcznego widać jakby w nierównym stopniu były pociągane.
Comment
-
tak ja też tak miałem u siebie zrób dokładnie tak ale potem już nie reguluj linki pod ręcznym tylko przy samych szczekach ja u siebie zrobiłem tak że na 3 ząbku już był full reczny zaciagniety fajne do zabawy w zimie standard to ok 5-6 ząbków
Comment
-
i tak ma byc właśnie na tym samoregulatorze jak masz tą zapadkę i zębatkę to ustaw to tak aby szczeki były blisko bębna ale nie tarły o niego podczas krecenia kołem żeby oporów nie było ja właśnie w taki sposób regulowałem u siebie reczny i był na 3 ząbki
Comment
Comment