Witam, przy wymianie tarcz i klocków odkryłem źródło nieszczelności mojego układu hamulcowego. Ciśnienie w majtach spadło, bo już myślałem, że pompa szykuje się do wymiany. Pytania mam następujące
:
- ma ktoś doświadczenie z zestawem naprawczym/reperaturką zacisku hamulcowego,
- czy jest to rozwiązanie na krótką metę czy na jakiś czas da radę,
- czy istnieją zestawy naprawcze zawierające tłoczek i gumy czy tylko same gumy (w intercarsie takie cudo figuruje, ale po cenie obawiam się, że to same gumy),
- i ostatnie (może ktoś już to przerabiał), jaka średnica tłoczka jest w civicu VI (przedlift, 1996 rocznik, buda 5d, d14a2), bo życie uczy, że w ipartsie i intercarsie (itp) meksyk na ten temat, więc i tak zamówię pewnie kilka i będę robił zwroty, ale może może...

- ma ktoś doświadczenie z zestawem naprawczym/reperaturką zacisku hamulcowego,
- czy jest to rozwiązanie na krótką metę czy na jakiś czas da radę,
- czy istnieją zestawy naprawcze zawierające tłoczek i gumy czy tylko same gumy (w intercarsie takie cudo figuruje, ale po cenie obawiam się, że to same gumy),
- i ostatnie (może ktoś już to przerabiał), jaka średnica tłoczka jest w civicu VI (przedlift, 1996 rocznik, buda 5d, d14a2), bo życie uczy, że w ipartsie i intercarsie (itp) meksyk na ten temat, więc i tak zamówię pewnie kilka i będę robił zwroty, ale może może...
Comment